Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierkout

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Bierkout (72749601)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

J.H. van Kinsbergenstraat 24
1901 WT Castricum

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk!

Geschiedenis

  • "Bierkout. Historie smaakt!"

Voor hun studie aan de Hogeschool van Amsterdam (HVA) kreeg een groep studenten tijdens hun 'Minor ondernemerschap' opdracht om een eigen bedrijf te starten. Mike Olgers uit Uitgeest (Bedrijfseconomie), Pim Bronts uit Amstelveen (Bedrijfseconomie), Lars Kerkhoff uit Haarlem (Commerciële Economie) en Laura Knip uit Heiloo (Sociaal Maatschappelijke dienstverlening) besloten om een eigen bier te lanceren. Eigenaar Kees Schouten van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij (DNHBB) voorziet de studenten van advies en helpt hen met het recept. Op 25 september 2018 wordt het eerste bier gebrouwen bij DNHBB.

De onderneming wordt op 3 oktober 2018 ingeschreven bij de KVK. In ieder geval tot februari 2019, het eind van hun 'Minor', willen ze verder gaan met andere biersoorten en afzet in andere steden.

Bierkout brouwt bier met een verhaal en een historisch karakter. Kout staat voor gebabbel, gezelligheid en samenzijn. De ideale basis om verhalen te vertellen. Elke plaats heeft z’n eigen historie en gevoel. Trots zijn op je stad. Het vertellen van verhalen verbind mensen met elkaar en met de identiteit van de stad. Het bier van Bierkout vertelt dit verhaal door middel van unieke smaken die verwerkt zitten in het bier. Deze smaken vertegenwoordigen verschillende aspecten uit de historie van de stad.

In het nieuws

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)
(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur