Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Van Kinsbergen

Brouwerij

Brewpub

Opgericht: 2018
Gestopt: 2021

Externe Links: BeerAdvocate Brewver LinkedIn Ratebeer Untappd

KvK-registratie: Van Kinsbergen (71101063)

- Brouwt ook bij andere brouwerijen

Provincie: Zuid-Holland

Vestigingsadres

Prins Hendrikplein 15 2518 JC 's-Gravenhage

Horeca


Geschiedenis

Gastropub en Brouwerij Van Kinsbergen is een mix van een Nederlands grand café en de in Londen populaire gastropub. De bar heeft 15 tappunten met veel Engelse en Amerikaanse speciaalbieren, cider en bieren uit Nederland en België. De brouwerij is gevestigd in het pand waarin voorheen Restaurant de Pasta Kantine gevestigd was en werd half juli 2018 geopend. De drie eigenaren zijn echte Haagse horeca-ondernemers.

Er is ook een microbrouwerij waarmee twee keer achter elkaar 250 liter bier gebrouwen kan worden. Op deze manier zijn er altijd twee tanks van 500 liter afgevuld met bier, klaar om te rijpen. En zit er altijd een bier uit eigen brouwerij op tap. Naast het huisgebrouwen bier wordt het Van Kinsbergen Pale Ale elders gebrouwen.

BROUWERIJ VERKOCHT
Wij hebben de brouwerij verkocht aan LOFT Land Of Free Thought in de Pomonakerk (midden in de Vruchtenbuurt - Den Haag). Zij gaan naast het maken van chocolade, het branden van koffie nu dus ook bier brouwen! We zijn zo super blij dat onze brouwerij in de buurt blijft en zo’n top bestemming krijgt!
...
Wij zijn gek op onze brouwerij, maar we hebben besloten van deze ruimte een prachtige Kinsbergen GastroLounge te maken. Een prachtige afgeschermde ruimte met 14 couverts voor diners, proeverijen, baby showers, privé sport kijken, vergaderingen of andere partijen. Een ruimte die een echt blikvanger moet worden en ons soms wel 2x14 couverts extra per avond oplevert. Maar ja dan moet wel de brouwerij weg! Maar heel stiekem hebben we het gevoel dat we inmiddels veel meer een begrip zijn op het gebied van Service, Sfeer, Energie en Kwaliteit dan een concept met brouwerij. Daarbij komen de ‘gastro brewery’ copy cats bijna wekelijks uit de grond! We moeten wel origineel blijven!
Wel willen we onze huisbieren Kinsbergen Pale Ale, Stout en Hoppy Blond behouden en hebben daarom besloten een samenwerking aan te gaan met De Prael Den Haag. Een ondernemer die het ook behoorlijk voor zijn kiezen heeft gehad en deze Hectoliters goed kan gebruiken! Het zou een win-win situatie moeten worden. We behouden ons bier in een nog professionelere brouwerij en in ruil daarvoor komt een mega spannende ruimte waar we nog meer mensen kunnen blij maken. Deze ruimte moet echt DE eyecatcher van de zaak worden.
...
(Facebook, 23 december 2021)

In december 2021 wordt de brouwerij verkocht. Daarmee komt een einde aan de brewpub.

Eigenaren

(2018-2021)
(2018-2021)
(2018-2021)

Brouwers

(2018-2021)

Bieren (2)

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur