Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

BRACK Beer Construction

Brouwerijsamenwerking, Horeca

Proeflokaal

Opgericht: 2018

Hoofdtype

(2018-) Brouwerijsamenwerking
(2018-) Horeca

Gelieerd aan:

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Untappd

KvK-registratie: Brack Breda B.V. (77666496)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Speelhuislaan 175
4815 CD Breda

Geschiedenis

BRACK is een structurele samenwerking tussen Brouwerij Bliksem, Ramses Bier, Smaaker (koken op locatie) en Bredase Bomen (hergebruik gekapte bomen). Met als uitgangspunt vernieuwende bieren en (h)eerlijk eten met een verantwoord en origineel uitgangspunt. De naam BRACK is een afgeleide van Backer & Rueb, Ramses, Bliksem en een verwijzing naar de locatie en oprichters van de toekomstige brouwerij. Ook een knipoog naar brak water omdat de locatie aan het water ligt en men bieren gaat maken die niet altijd in een hokje te plaatsen zijn.

In een van de oude Backer & Rueb-hallen in het Bredase havenkwartier verrijst in de loop van 2019 een proeflokaal van de brouwerijen Bliksem en Ramses. Op termijn moet het uitgroeien tot een vaste, volwaardige horecagelegenheid met terras én stadsbrouwerij aan de oevers van de Mark.

De naam van het project is BRACK. Bliksem en Ramses hadden in 2018 al eens een pop-up bar onder die naam in de hal, waar ook papierhandel Van Puijfelik heeft gezeten.

De derde partner in BRACK is Bredase Bomen. Dit is een project van Tim van den Burg, waarbij bomen die in de stad zijn gekapt een nieuwe bestemming krijgen. Van den Burg gaat het meubilair maken voor het proeflokaal. De opslag- en werkplaats van Bredase Bomen huist al in het oude fabriekscomplex (dat deels is gesloopt).

Het terrein is eigendom van ontwikkelaar Amvest, die dat deel van het Havenkwartier gaat omvormen tot een nieuwe (woon)wijk. In principe blijven de hallen staan als industrieel erfgoed.

Organisatie Bierevenementen

Literatuur


-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur