Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Tureluur

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwerij Tureluur (72481919)

- Webshop voor online verkoop (2018 - )

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Postadres

Jan Willem Witvliethof 4
3273 BZ Westmaas (gemeente Hoeksche Waard)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

De brouwerij is opgericht in 2018 door Eric Krommenhoek en Frank Smitshoek. Het begon in een studentenhuis met één 60 liter pan in 2016. Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid van hobby naar bedrijf en worden er batches van 500 tot 1000 liter gebrouwen.

De brouwerij is ontstaan uit de gedeelde interesse voor eten en drinken. Als toenmalig huisgenoten werden er regelmatig diners met bijpassende wijnen en bieren georganiseerd. Daar bleef het echter niet bij. Het leek Eric en Frank een leuke uitdaging om zelf bier te gaan brouwen en dan met name bieren die goed bij een gerecht geserveerd kunnen worden. Dit viel erg in de smaak bij vrienden zodat er een eigen “hobby installatie” werd gebouwd. De installatie, die eerst uit één pan bestond, werd door de tijd heen steeds verbeterd. Dit kwam ten goede aan de kwaliteit van het bier en zorgde ervoor dat het heel snel ging. Het vele brouwen zorgde voor een luxe-probleem. Er werd teveel bier geproduceerd om zelf op te drinken en er moest gezocht worden naar een manier om de bieren op de markt te brengen. De samenwerking werd opgezocht met Vet & Lazy Brewery. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om grotere batches te brouwen, waarbij Eric en Frank nog steeds de roerstok hanteren: Brouwerij Tureluur was geboren!

De naam Tureluur is ontleend aan de gelijknamige vogel met hoge poten en een lange snavel. Deze vogel is ook terug te vinden in het logo van de brouwerij. Het bedenken van een pakkende en originele naam is soms niet zo makkelijk als het lijkt. De brouwers kwamen op deze naam onder het genot van een bier tot zij er op een gegeven moment tureluurs van werden. En zo ontstond de naam Tureluur.

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Rozemarijn Tripel Vol Blond,

Overig

Witbier

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Smitse Compagnon Tripel

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur