Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Tureluur

Brouwerij

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij Tureluur (72481919)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Postadres

Cauberg 141
2905 PA Capelle aan den IJssel

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Brouwerij Tureluur is opgericht in 2018 door Eric Krommenhoek en Frank Smitshoek. De Tureluur begon in een studentenhuis met één 60 literpan in 2016. Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid van hobby naar bedrijf en worden er batches van 500 tot 1000 liter gebrouwen.

Eigenlijk is het allemaal ontstaan uit de gedeelde interesse voor eten en drinken. Als toenmalig huisgenoten werden er regelmatig diners met bijpassende wijnen en bieren georganiseerd. Daar bleef het echter niet bij. Het leek Eric en Frank een goede uitdaging om zelf bier te gaan brouwen en dan met name bieren die goed bij een gerecht geserveerd kunnen worden. Dit viel erg in de smaak bij vrienden zodat er een eigen “hobby installatie” werd gebouwd. De installatie, die eerst uit één pan bestond, werd door de tijd heen steeds verbeterd. Dit kwam ten goede aan de kwaliteit van het bier en zorgde ervoor dat het eigenlijk allemaal heel snel ging. Het vele brouwen zorgde voor een luxeprobleem. Er werd teveel bier geproduceerd om zelf op te drinken en er moest gezocht worden naar een manier om de bieren op de markt te brengen. De samenwerking werd opgezocht met de Vet & Lazy brouwerij. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om grotere batches te brouwen, waarbij Eric en Frank nog steeds echt zelf “in de ketel konden roeren”. Brouwerij Tureluur was geboren!

De naam Tureluur is ontleend aan de gelijknamige vogel met hoge poten en een lange snavel. Deze vogel is ook terug te vinden in het logo van de brouwerij. Het bedenken van een pakkende en originele naam is soms niet zo makkelijk als het lijkt. De brouwers kwamen op deze naam onder het genot van een bier tot zij er op een gegeven moment tureluurs van werden. En zo ontstond de naam Tureluur.

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Regulier assortiment


Overig

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur