Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Tureluur

Brouwerij

Opgericht: 2018

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

Statutaire naam KvK: Brouwerij Tureluur (72481919)

Vestigingsadres

Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Proeflokaal : Nee
Rondleidingen: Ja

Postadres

Cauberg 141
2905 PA Capelle aan den IJssel

Provincie: Zuid-Holland

Geschiedenis

Brouwerij Tureluur is opgericht in 2018 door Frank Smitshoek en de twee broers Ruben en Eric Krommenhoek. De brouwerij begon in een studentenhuis met één 60 literpan in 2016. Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een capaciteit van 800 liter.

Eigenlijk is het allemaal de schuld van Ruben. Hij startte in 2016 brouwerij Vet & Lazy. Dit interesseerde ook toenmalig huisgenoten Frank en Eric waarna zij een eigen "hobby installatie" bouwden. De installatie, die eerst uit één pan bestond, is door de tijd heen steeds verbeterd. De pannen werden groter, de temperatuur werd automatisch geregeld en via filters kan de wort (het tussenproduct van bier) naar de verschillende pannen worden gepompt. Daarna ging het eigenlijk allemaal heel snel. Regelmatig rook het studentenhuis naar de kokende wort. Al dat brouwen levert ook aardig wat bier op. Wat de meeste zullen omschrijven als een luxeprobleem: er werd teveel bier geproduceerd om zelf op te drinken!

Kort daarna ontstond het idee om samen met Ruben een nieuw biermerk op de markt te zetten zodat het bier van Tureluur aan de man gebracht kan worden. Door deze samenwerking ging ook de capaciteit ging van 60 naar 800 liter per brouwdag!

 

Eigenaren

Brouwers

Bieren (2)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur