Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij De Elfen

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018
Gestopt: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Bierbrouwerij De Elfen (72491140)

Provincie: Drenthe

Postadres

Assen

Geschiedenis

  • "Bierbrouwerij de Elfen. Speciaalbieren voor en door de bierliefhebber."

Gosse-Dirk is al jaren aan het brouwen en heeft veel belevingsgevoel opgebouwd door het drinken van verscheidene speciaalbieren. Net als bijna elke hobbybrouwer begon het op een zolderkamertje thuis. Met slechts één ketel in bedrijf. Na enige tijd ontstond zijn eigen gebrouwen blond bier, de Elfenblond van circa 7.2%. Omdat het gretig aftrek vond onder vrienden en bekenden werd Gosse-Dirk gestimuleerd dit bier op de markt te zetten. Dat gebeurde eerst onder de naam De Elfenbank.

Omdat de testbrouwerij op zolder staat moest er wel een brouwerijverhuurder worden gezocht. Dat werd brouwerij Noarder Dragten van Johan de Jong in Drachten. De brouwerijnaam werd daarop gewijzigd in De Elfen.

De Elfenblond is vanaf begin november 2018 te verkrijgen in fles bij verschillende restaurants, kroegen, en vestigingen van Mitra en Gall & Gall over het hele land.

Er werden drie extra brouwketels aangeschaft. Daarmee beschikt Gosse-Dirk sinds december 2019 bij de Noarder Dragten over een brouwcapaciteit van 300 liter per batch. Nog steeds brouwt Gosse-Dirk daar zelf en gebeurt alles zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze.

De brouwerij stopt in 2020.

Eigenaren

(2018-2020)

Brouwers

(2018-2020)

Bieren (4)

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur