Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierbrouwerij De Elfen

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018
Gestopt: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Provincie: Drenthe

Postadres

Assen

Geschiedenis

  • "Bierbrouwerij de Elfen. Speciaalbieren voor en door de bierliefhebber."

Gosse-Dirk begon als hobbybrouwer en heeft veel belevingsgevoel opgebouwd door het drinken van verscheidene speciaalbieren. Net als bijna elke hobbybrouwer begon het op een zolderkamertje thuis. Met slechts één ketel in bedrijf. Na enige tijd ontstond zijn eigen gebrouwen blond bier, de Elfenblond van circa 7.2%. Omdat het gretig aftrek vond onder vrienden en bekenden werd Gosse-Dirk gestimuleerd dit bier op de markt te zetten. Dat gebeurde eerst onder de naam De Elfenbank, maar medio 2018 besloot hij de naam De Elfen te gebruiken om de bieren commercieel op de markt te zetten.

In eerste aanleg werd er gebrouwen in eigen ketels van 3 x 50 + 1 x 30 liter. In totaal maximaal 150 liter per batch. Omdat de testbrouwerij op zolder stond moest er wel een brouwerijverhuurder worden gezocht. Dat werd Bierbrouwerij Noarder Dragten.

De Elfenblond was vanaf begin november 2018 te verkrijgen in fles bij verschillende restaurants, kroegen, en vestigingen van Mitra en Gall & Gall over het hele land. Later kwamen daar andere bieren bij.

De vraag nam zo toe dat alles bij Noarder Dragten gebrouwen werd. Er werden drie extra brouwketels aangeschaft en geplaatst bij Noarder Dragten. Daarmee beschikte Gosse-Dirk sinds december 2019 bij de Noarder Dragten over een brouwcapaciteit van 300 / 330 liter per batch. Gosse-Dirk brouwde daar zelf. In Assen werden alleen testbieren voor nieuwe bieren gebrouwen.

De brouwerij stopt in 2020.

Eigenaren

(2018-2020)

Brouwers

(2018-2020)

Niet meer gebrouwen bieren (4)

Regulier assortiment

Elfenblond Elfendubbel Elfentripel Elfenwit

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur