Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwplaats Koe En Kalf

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018


Telefoon: 0521-345411 / 06-20004401
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Ratebeer Untappd Website

Statutaire naam KvK: koe en kalf (70783020)

Postadres

't Goor 6
8336 KL Baars (gemeente Steenwijkerland)

Bezoek niet mogelijk!

Provincie: Overijssel

Geschiedenis

Opgezet door Henk de Vries. Na ruim dertig jaar boerenleven in Blesdijke verkasten Henk en zijn vrouw Anna in 2012 naar Baars. Daar kon Henk eindelijk zijn lang gekoesterde wens vervullen om bieren te gaan brouwen. Op de brouwclub in Joure ontmoette hij Jos Verlaak (Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij Dalfsen), die hem hielp opstarten. Hij begon driftig te experimenteren en zijn brouwsels vonden in kleine kring steeds gretiger aftrek. Een aantal bieren waar hij behoorlijk tevreden over was, brouwde hij opnieuw om het recept nog verder te verfijnen. Na zo'n 35 thuisbrouwsels besloot Henk begin 2018 om het wat groter aan te pakken. In de omgeving leek wel behoefte te bestaan aan een goed streekbiertje.

De naam Koe En Kalf (kortweg KEK) verbindt het verleden van de brouwer als veehouder met de twee zwerfkeien in de buurt van Baars, die in de volksmond Koe en Kalf heten. De afkorting KEK is de roepnaam geworden van zijn bieren.

De bieren worden in grotere hoeveelheid gebrouwen bij Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij Dalfsen, waar Henk zelf actief meebrouwt.

Eigenaren

Brouwers

Bieren (4)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur