Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Pannes

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Pannes (69154651)

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 06-36182785
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Groenstraat 16
6151 CS Munstergeleen (gemeente Sittard-Geleen)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Pannes is ontstaan vanuit stichting Brouwboerderij. Een stichting die onderzoek doet naar de geschiedenis van bier en zich onder andere inzet voor het behoud van onze biercultuur. Stichting brouwboerderij brouwt bier op ambachtelijke wijze, met behulp van een houtgestookte ketel. Deze brouwels zijn voor onderzoek, maar hebben uiteindelijk wel geleid tot de oprichting van brouwerij Pannes.
In de middeleeuwen noemde men een brouwerij, ook wel Panhuis, in het Limburgs dialect ook wel "Pannes" genoemd. De leiding over deze brouwerij berustte bij de beëdigde brouwer, die men Penner noemde. En zo blijkt, dat de oprichter en eigenaar van "Pannes", Fred Penners, in de voetsporen treedt van zijn verre voorouders.

Het logo is een knipoog naar Pan, een figuur uit de Griekse mythologie die bekend staat als de god van de natuur, en indirect een verwijzing is naar de biologische grondstoffen.

Op zaterdag 18 augustus 2018 presenteerde de brouwerij haar eerste bier. Fonto is het eerste gecertificeerde biologisch bier dat de brouwerij op de markt brengt. Brouwerij Pannes wil uitsluitend biologisch gecertificeerde bieren op de markt brengen. De naam Pannes werd al in 2017 geregistreerd.

Stadsdeelwethouder van Munstergeleen León Geilen verrichtte de openingshandeling door het logo van de brouwerij te onthullen. Als dank daarvoor ontving hij uit handen van brouwer Fred Penners de eerste fles Fonto,

Fonto is een bier dat naast de gebruikelijke ingrediënten ook de oergranen emmertarwe en eenkoorn bevat. Deze oergranen werden al verbouwd door de eerste bewoners van deze regio, de zogenaamde Bandkeramiekers (ca. 5000 v.Chr.), en hebben aan de basis gestaan van onze huidige graansoorten. Ze zorgen voor een bier met een fris weizen-achtig karakter.

Eigenaren

(2017-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur