Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Schoentjes

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018
Gestopt: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

Tilburg

Geschiedenis

Brouwerij Schoentjes is begonnen als hobbybrouwerij op 18 oktober 2015. Het is een samenwerkingsverband tussen de broertjes Schoenmakers aan wiens naam de brouwerij zijn naam en concept te danken heeft. Het idee om zelf bier te gaan brouwen is ontstaan toen één van de broers ontslag nam als barman bij zijn stamkroeg. Als afscheid kreeg hij enkele vergistingsvaten en toebehoren cadeau voor bewezen diensten. Na een paar maanden onderzoek en veel lezen zijn de twee broers een extractbier gaan brouwen. Hieruit ontstond de Brown Ale "Sandaal". Oftewel, een niet volledige schoen. Ze waren tevreden over het eerste resultaat. Na een tweede extractbier, "Sandaal 2.0", was de uitdaging er al snel vanaf en gingen ze over tot het volledig brouwen van moutbieren. De twee focussen zich voornamelijk op Stouts, IPA’s en bieren met een hoog alcoholpercentage.

De bieren waren al eerder in de Tilburgse horeca te verkrijgen. Op 16 mei 2018 schrijft men zich in bij de KvK.

Het eerste bier dat officieel op de markt komt is $niekers en werd gebrouwen bij Stadsbrouwerij Tilburg. Later werd er ook gebrouwen bij (o.a.) de Weerter Stadsbrouwerij.

Op 1 mei 2022 wordt de brouwerij uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en stoppen de commerciële brouwactiviteiten wegens gebrek aan tijd.

Eigenaren

(2018-2022)
(2018-2022)

Brouwers

(2018-2022)
(2018-2022)

Niet meer gebrouwen bieren (3)

Regulier assortiment

$niekers Mookazèns en $niekers Vierkaantuh Têenschoenuh #3

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur