Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Friekens Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2016

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK: Friekens Brouwerij (68267614)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Meteorenweg 272
1035 RN Amsterdam

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Brouwerij bij Pannekoeken Restaurant STROOP. De opvolger van Brouwerij Vriendschap die eerst op deze locatie gevestigd was.

Onder de naam Noord Oogst heeft een aantal duurzame bedrijven zich verzameld op een voormalig sportterrein in Amsterdam Noord. Deze bedrijven focussen op duurzaamheid. Het voedsel wordt hier op kleine schaal geproduceerd; het bier op kleine schaal gebrouwen.

Friekens brouwt al jaren bijzondere bieren op kleine schaal. Ondanks de geringe hoeveelheden wist het bier van Friekens zich in de kijker te spelen doordat het getapt werd op (sub-)culturele festivals als Robodock, Jetlag en Paint & Beer. Inmiddels is de capaciteit van de brouwerij vertienvoudigd, en is Friekens bier klaar voor een breder publiek. Eerst op de ADM, later in Villa Friekens, een gekraakt industrieel complex aan de Landsmeerdijk in Amsterdam-Noord. Nadat Villa Friekens werd ontruimd en ‘herontwikkeld’ tot villawijk verhuisde de Friekens Brouwerij naar Sportpark De Melkweg in Tuindorp Oostzaan. Voorheen brouwde Friekens in een oude zeecontainer

In het nieuws

Eigenaren


Brouwers

Bieren (1)

Niet meer gebrouwen bieren (2)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur