Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Markebier Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK: Stichting Eefde h.o. Markebier Brouwerij (68790597)

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Telefoon: 0575-540166
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Kazerneplein 6
7211 BM Eefde (gemeente Lochem)

Postadres

Het Have 11
7211 NA Eefde (gemeente Lochem)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Geschiedenis

Tijdens het samenstellen van een nieuw langdurig beleidsplan door de Dorpsraad van Eefde (Dorpsplan 2017-2027) werd onderzoek verricht naar mogelijkheden voor onder andere wandel- en fietsroutes in en rond het dorp Eefde. Daarbij opperde men het idee om de wandelaars een coupon mee te geven voor een afsluitend drie gangen menu bij de plaatselijke horeca. En daarbij hoort een plaatselijk drankje, een lokaal gebrouwen en authentiek bier. Dit resulteerde in een bedrijfsplan voor het starten van een brouwerij. Op 22 maart 2017 was er een voorlichtende bespreking voor ongeveer 30 toehoorders en belangstellenden. Medio juni 2017 werd een overkoepelende stichting opgericht, waar de Markebier Brouwerij in onder werd gebracht (Stichting Eefde).

De brouwerij is gevestigd in het Poortgebouw van de voormalige Detmers Kazerne in Eefde. Dit gebouw moet een soort verzamelgebouw gaan worden voor diverse instellingen en verenigingen.

In september 2017 werd een eigen ketel van 30 liter aangeschaft en werd er gestart met het ontwikkelen van recepten. Als eerste bier zal er een tripel en een saison worden gebrouwen. In april 2018 kwamen de eerste bieren op de markt.

Eigenaren


Brouwers

Bieren (2)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur