Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Iron Door Brewing CO

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 06-52025619
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Bilt 8
6107 BM Stevensweert

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Geschiedenis

Momenteel is Iron Door Brewing Door CO een handelsnaam van Groenewoud Dranken Limburg BV, die gevestigd is in Stevensweert. De toekomst ligt echter in Roermond en daarom presenteert de brouwerij zichzelf als een Roermondse brouwerij. Rob is van plan om op termijn een eigen brouwerij met proeflokaal te openen in Roermond.

De brouwerij is ontstaan uit inspiratie van de San Diego Brewing culture. Rob van Lier woonde zeven jaar in San Diego, waar ongeveer 120 microbrouwerijen zijn gevestigd. "De uitstraling van deze brouwerijen en ook het karakter van de bieren is een stuk ruiger dan in Nederland, waar er nog veel inspiratie moet worden gehaald uit de Belgische biercultuur. Hier beginnen ze vaak met een blond, dubbel en een tripel, en kernwaarden zijn dan vaak "ambachtelijk" en "traditioneel. Met Iron Door Brewing CO wil ik op zo veel mogelijk vlakken juist het tegenovergestelde zijn: stoer, ruig en uitdagend met bieren die over het algemeen bitter zijn."

De namen van de bieren zijn dieren, planten of locaties in Borrego Desert bij San Diego. De naam Iron Door is afkomstig van een bar/saloon in Borrego Desert bij Occotillo Wells.

Iron Door Brewing CO is geboren uit hobby maar heeft zeker commerciële intenties. Vanaf de oprichting is er door Ron veel geïnvesteerd in de branding, waaronder: the story, logo, etiketten (illustraties), andere fles (500ml Ale fles), et cetera.

Eigenaren


Bieren (2)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur