Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Iron Door Brewing CO

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Groenewoud Dranken Limburg B.V. h.o. Iron Door (13037517)

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 06-52025619
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Bilt 8
6107 BM Stevensweert (gemeente Maasgouw)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Iron Door Brewing Door CO is een handelsnaam van Groenewoud Dranken Limburg BV, gevestigd in Stevensweert. De toekomst ligt echter in Roermond en daarom presenteert de brouwerij zichzelf als een Roermondse brouwerij. Rob van Lier is van plan om op termijn een eigen brouwerij met proeflokaal te openen in Roermond.

De brouwerij is ontstaan uit inspiratie van de San Diego Brewing culture. Rob van Lier woonde zeven jaar in San Diego, waar ongeveer 120 microbrouwerijen zijn gevestigd. "De uitstraling van deze brouwerijen en ook het karakter van de bieren is een stuk ruiger dan in Nederland, waar er nog veel inspiratie moet worden gehaald uit de Belgische biercultuur. Hier beginnen ze vaak met een blond, dubbel en een tripel, en kernwaarden zijn dan vaak "ambachtelijk" en "traditioneel. Met Iron Door Brewing CO wil ik op zo veel mogelijk vlakken juist het tegenovergestelde zijn: stoer, ruig en uitdagend met bieren die over het algemeen bitter zijn."

De namen van de bieren zijn dieren, planten of locaties in Borrego Desert bij San Diego. De naam Iron Door is afkomstig van een bar/saloon in Borrego Desert bij Occotillo Wells.

Iron Door Brewing CO is geboren uit hobby maar heeft zeker commerciële intenties. Vanaf de oprichting is er veel geïnvesteerd in het merk ('branding'), waarbij de afwijkende fles (500ml Ale fles) het meest opvalt.

Eigenaren

(2017-heden)

Bieren (2)

Regulier assortiment


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur