Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Dockum

Brouwerij

Namen

(2017-2018) Brouwerij Kâld Kletske
(2018-) Brouwerij Dockum

Opgericht: 2017

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Website

Statutaire naam KvK: Brouwerij Kâld Kletske B.V. (69305501)

Vestigingsadres

De Hogedijken 20
9101 WV Dokkum (gemeente Noardeast-Fryslân)

Proeflokaal : Nee
Rondleidingen: Ja

Postadres

Medwert 1
9101 SE Dokkum (gemeente Noardeast-Fryslân)

Provincie: Friesland

Geschiedenis

Deze brouwerij begon in 2017 onder de naam 'Brouwerij Kâld Kletske', maar vanaf medio 2018 wordt de naam Brouwerij Dockum gevoerd.

Kâld Kletske is al sinds 2014 een bekende naam, dit bier is ontwikkeld en werd gebrouwen door Sytze Hoogstins (brouwerij de Hoge Stins). In augustus 2017 is Sytze Hoogstins helaas overleden. Ondanks het overlijden van de oprichter en hoofdbrouwer stopt het Kâld Kletske niet.
Er wordt namelijk in Dokkum een geheel nieuwe brouwerij opgezet als eerbetoon aan Sytze Hoogstins. Deze brouwerij zal voorzien zijn van een proeflokaal met eetgelegenheid vanwaaruit je de koperen brouwinstallatie en RVS gisttanks kunt zien. De brouwerij wordt mogelijk gemaakt door Leon v/d Meer, René de Heij en Erwin Postma.

Brouwerij Kâld Kletske in RTL4-programma “Nederland Heeft Het!”
Nieuwe Dockumer Courant, 5 september 2017
.
BURGUM/DOKKUM – Brouwerij Kâld Kletske staat zondag 10 september om 15.30 uur centraal in het RTL4 programma “Nederland Heeft Het!” Ondanks het overlijden van de brouwer van Kâld Kletske, Sytze Hoogstins, blijft Kâld Kletske bestaan en komt er een nieuwe brouwerij in Dokkum. Dit wordt verder toegelicht in het programma.

Begin september 2018 tijdens de Admiraliteitsdagen opende Brouwerij Dockum voor het eerst de deuren. Na een grondige verbouwing van het voormalig Adfunture Park aan de Hogedijken vond het Captainsdiner voor de sponsoren van de Admiraliteitsdagen plaats. De gasten konden binnenkijken bij de nieuwste brouwerij van Dokkum, bierproeven en genieten van een diner verzorgd door ArtiSante.

Vanaf 1 december 2018 is het restaurant geopend.

Begin 2019 blijkt het restaurant geen horecavergunning te hebben. De gemeente is in gesprek met de uitbaters over sluiting en wat er wel mogelijk is.

In het nieuws

Eigenaren

Brouwers

Bieren (3)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur