Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Breuster Brouwers

Brouwerij

Opgericht: 2017

Telefoon: 043-7370202
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Statutaire naam KvK: Coöperatieve Vereniging Brouwerij Ursulinenconvent U.A. h.o. Breuster Brouwers (68750447)

Vestigingsadres

Breusterstraat 27
6245 EH Eijsden (gemeente Eijsden-Margraten)

Proeflokaal : Ja
Rondleidingen: Ja
Horeca in het naastgelegen café,  geen onderdeel van brouwerij

Provincie: Limburg

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Breuster Brouwers, de bierbrouwerij van het Culinair Historisch Centrum voor Zuid-Limburg in Museum Het Ursulinenconvent te Eijsden-Margraten, is opgericht op 11 mei 2017. De microbrouwerij is gevestigd in de kelders van het Ursulinenconvent . De eerste bieren werden gepresenteerd tijdens de Streekmarkt 'Proeven van het Land' op zondag 8 oktober 2017.

In de meest zuidelijke gemeente van ons land is de ambachtelijke bierbrouwerij Breuster Brouwers gelegen in de gewelfde kelders van het monumentale Ursulinen Convent. Hier runnen drie enthousiaste brouwers een bierbrouwerij en een proeflokaal. In dezelfde kelder is ook een biologische kaasmakerij gevestigd. De brouwerij is onderdeel van het Culinair Historisch Centrum voor Zuid-Limburg in de gemeente Eijsden-Margraten en onderscheidt zich door kleinschalige smakelijke bieren te maken met een knipoog naar heem en historie.
De Breuster Brouwers voeren een vast aanbod aan bieren als Mere de Boebel (een zwaarder donker bier genoemd naar een zuster van het voormalige pensionaat) en Pieth (een blond bier). Daarnaast worden er ook seizoensbieren gemaakt zoals Savelsbock (voorjaar en herfst), speciaalbieren zoals Martinus (Zwaardere Porter/Stout) en gelegenheidsbieren (Sergeant Pinckaers).

De brouwerij is kleinschalig en experimenteel. Er wordt wekelijks rond de 200 liter bier gebrouwen in open ketels. Het volledige productieproces van brouw tot botteling wordt handmatig en in eigen beheer uitgevoerd. Het team van de Breuster Brouwers bestaat uit 3 brouwers; te weten Edo Lemmens, Louis Loijens en Ron Warnier.
De bieren van Breuster Brouwers zijn verkrijgbaar via lokale winkeliers en horeca in Eijsden en omgeving. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de bieren te proeven tijdens proeverijen in de brouwerij, met een interessante uitleg van de brouwers.

In het nieuws

Eigenaren

Brouwers

Bieren (10)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur