Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Bevlieging

Brouwerij

Opgericht: 2017


Telefoon: 06-53630381 (tijdens kantooruren)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Website

Statutaire naam KvK: Larazorg (50833332)

Vestigingsadres

Oranjelaan 20 A
2741 ER Waddinxveen

Proeflokaal : Nee
Openingstijden: Geopend op afspraak. Er zijn elke dag mensen in de brouwerij aan het werk, maar bel even voordat u langs komt.
Rondleidingen: Ja

Provincie: Zuid-Holland

Geschiedenis

Brouwerij de Bevlieging is een kleine brouwerij onderdeel van Larazorg, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een beperking of andere hulpvraag. Er worden diverse (speciaal) bieren gebrouwen in Brouwerij De Bevlieging, beter bekend als 'Maleier' bier. 
De bevlieging is ontstaan na een vraag van de schoonzoon van Bert over hoe je bier maakt. Het heeft Bert er toe gebracht om voor de dagbesteding op het zorgbedrijf een brouwerij op te zetten. Bert het brouwen, de bewoners het proces daarna.
Op dit moment worden er vijf toegankelijke bieren gebrouwen: Maleier Pils, Maleier Gold, Maleier Stout, Maleier Dubbel Bruin en Maleier Triple.
 
En alleen zolang de voorraad strekt:
Stronga Bomba
Triple Citrus
Blonde Bock
Last Nights Recouvery
INDA (I never drink again)
 
De brouwerij biedt werkplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een groot aantal van hen mist de routine om productief te zijn, dat kunnen ze leren in de brouwerij. Dit biedt de gelegenheid om het gehele proces van brouwen tot eindproduct handmatig en met veel aandacht voor detail vorm te geven. Het is ook mogelijk om via een excursie de brouwerij te bezoeken. Ook wordt er bier verkocht, o.a. in de 'Fabriek' op Oranjelaan 9.

Eigenaren

Brouwers

Bieren (5)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur