Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Maatbier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Maatbier (69236879)

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Koningsweg 31
4191 HA Geldermalsen (gemeente West Betuwe)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk!

Geschiedenis

Sinds 21 december 2017 ligt het speciaal bier van Wim-Jaap, Martijn en Jordy de Lang, drie broers uit Geldermalsen, in de winkels. Onder de van het etiket afspattende merknaam Maatbier kan men hun Betuwse Blonde vinden in de schappen van Albert Heijn van Doorn en de Gall & Gall. Ook zal Taveerne 't Pandje het blonde bier schenken.

De naam Maatbier is ontstaan doordat de heren veelvuldig gebruik maken van het woord maat, wat een pakkende benaming bleek te zijn voor hun bier. Met mate(n) bier drinken, een maatje pakken, een maatje meer; er bleken genoeg woordspelingen te maken op de merknaam. Een inschrijving bij de kamer van koophandel volgde in juli 2017 en na een succesvolle crowdfund-actie, konden zij met de aanmaak van het bier op 24 oktober 2017 starten. Omdat ze zelf slechts beschikken over een 20-literpan, wordt er gebrouwen bij Rigtersbier.

Wat begon met experimenteren in de schuur groeide uit tot een heuse onderneming waarbij ieder zijn taken vervult. Met Wim-Jaap als laborant, Martijn als marketing & sales-persoon en Jordy als financieel toezichthouder hebben de broers een goede formule in handen om van Maatbier een begrip te maken.

Eigenaren

(2017-heden)
(2017-heden)
(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)
(2017-heden)
(2017-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur