Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Artemis

Brouwerij

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Adlus Advisering h.o. Microbrouwerij Artemis (32168098)

Contactgegevens

Provincie: Flevoland

Telefoon: 06-45782749
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Reveweg 12
8251 PW Dronten

Postadres

Chirurgijnsgilde 6
8253 JE Dronten

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja

Geschiedenis

Brouwerij Artemis uit Dronten beschikt over een capaciteit van 400 liter per maand. Om aan de vraag te voldoen wordt er daarnaast capaciteit gehuurd bij Huttenkloas.

Begonnen als hobbybrouwer in de garage door Theo Hogendoorn, die als adviseur in de agrarische sector werkt. In 2017 begonnen met de brouwerij in een schuur op de boerderij van zijn schoonouders. Een deel van de opbrengst van Artemis gaat naar een lokaal natuurproject naar Theo zijn keuze.

In september 2018 maakte B en W van Dronten haar voornemen bekend om een gemeentelijke subsidie van ruim € 78.000 te verstrekken aan de brouwerij om uit te breiden aan de Reveweg 12. De toekenning, waar de gemeenteraad zich nog wel over moet buigen, opent tevens de weg naar Europese subsidie. De brouwerij wil meer bier gaan produceren en wil daarbij samenwerken met het plaatselijke onderwijs. Ook wil Artemis werkplekken bieden aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, eigen producten telen en verwerken en excursies en proeverijen organiseren. Het subsidiegeld wordt besteed aan de bouw van een ontvangstruimte en de inrichting van een brouwzaal. De uitgebreide brouwerij past niet in het bestemmingsplan. B en W van Dronten zijn echter bereid mee te werken aan een wijziging van dat bestemmingsplan. Dat maakt het voor Artemis mogelijk om Europese subsidie aan te vragen. De gemeente Dronten heeft € 450.000 opzij gelegd om mee te betalen aan projecten die Europese subsidies krijgen.

Eigenaren

(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)

Bieren (1)

Regulier assortiment

Literatuur


In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur