Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Thoms Stadsbrouwerij Rotterdam

Brouwerij, Horeca

Café

Opgericht: 2017
Gestopt: 2020

Typen

(2017-2020) Brouwerij
(2017-2020) Horeca

Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Thoms Brewery Rotterdam B.V. (69649790)

Provincie: Zuid-Holland

Vestigingsadres

Halvemaanpassage 1 3011 DL Rotterdam

Geschiedenis

In het Timmerhuis in het centrum komt Thoms Stadsbrouwerij Rotterdam. Bij dit stoere broertje van Thoms Restaurant & Underground Bar kan iedereen gaan genieten van vers gebrouwen bier, waarbij je live kunt zien en horen hoe dit gebrouwen wordt, en bijpassende gerechten kunt proeven. Horecaondernemers Arthur van Zanten en zijn zusje Ellen van Zanten krijgen 1 november 2017 de sleutel en beginnen dan direct aan de verbouwing.

Met Thoms Stadsbrouwerij Rotterdam willen Arthur en Ellen het vak van bierbrouwen laten zien. Arthur heeft al veel mooie horecazaken neer mogen zetten in Rotterdam, zoals Villa Kakelbont, Kade 4, Wester Paviljoen en Café van Zanten. In 2016 opende hij THOMS Restaurant & Underground Bar, dat vlak daarna de AD-terrassentrofee won. Nu is hij toe aan een nieuwe uitdaging; met THOMS Stadsbrouwerij willen Arthur en Ellen inspelen op de belevingseconomie die nu trending is. ‘’Mensen vinden het leuk om te zien wat er gebeurt. Het is veel leuker om het bier rechtstreeks uit de ketels te zien komen dan uit een standaard flesje. Daarom komen er grote ketels in de zaak te staan, waar je kan beleven hoe het bier gebrouwen wordt’’, vertelt Ellen. Daarnaast worden er in de brouwerij ook proeverijen en rondleidingen georganiseerd.

Bij THOMS Stadsbrouwerij worden alleen zelfgebrouwen bieren geschonken. ‘’We gaan waarschijnlijk vijf verschillende soorten brouwen, waarvan er een aantal standaard op de kaart zullen staan en twee steeds wisselend afhankelijk van het seizoen. Denk bijvoorbeeld in deze tijd van het jaar aan een pompoenbier’, legt Ellen uit. Daarnaast kun je er alle soorten jenever en gin verwachten, die in Rotterdam (en Schiedam) worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de jenevers van de Schiedamse destilleerderij Ketel1 en de Rotterdamse Bobby’s of Loopuyt gin. Ellen: ‘’Zelf zijn we geboren en getogen Rotterdammers en dat moet onze zaak en het personeel ook uitstralen. We vinden het belangrijk dat het personeel een hart voor Rotterdam heeft. We sluiten ons met dit concept geheel aan op het Rotterdamse motto van dit jaar: ‘make it happen’.”

Behalve een lekker drankje belooft Thoms Stadsbrouwerij ook heerlijke no-nonsense gerechten, zoals Black Angus burgers en huisgerookte hotdogs. Veel van de gerechten worden gerookt op de Oklahoma Smoker. Ook leuk: je kunt een hele entrecote of zalm bestellen om met je vrienden te delen aan een van de taptafels waar je je eigen bier kunt tappen.

Het kleine, stoere broertje gaat zich, net als THOMS, vestigen in het Timmerhuis; een uniek en stoer gebouw dat bij de stijl van de zaak past.

Op donderdag 14 juni 2018 werd THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam officieel geopend.

In 2020 gaat Thoms Stadsbrouwerij verder als Brewdog Outpost Rotterdam.

Eigenaren

(2017-2020)
(2017-2020)

Brouwers

(2019-2019)

Bieren (1)

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur