Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Zuidas Bier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

Statutaire naam KvK: Zuidas Bier B.V. (69844712)

Postadres

IJsbaanpad 9-11
1076 CV Amsterdam

Bezoek niet mogelijk!

Provincie: Noord-Holland

Geschiedenis

Zuidas Bier komt uit Amsterdam en bestaat sinds 2017. Zuidas Bier is het bier van Jesse Gosse en Remco Kappelhof. Zij brouwden al meer dan 10 jaar hobbymatig bier voor eigen gebruik en feesten. In 2017 is het idee voor Zuidas Bier ontstaan en is het eerste Zuidas Biertje gelanceerd; de Amsterdam Pale Ale. Zuidas Bier wordt al op veel plekken op en rond de Amsterdamse Zuidas geschonken. Hotels en cateraars zijn grote afnemers maar ook horeca en retail.

Het bijzondere aan Zuidas Bier is dat er hop uit de Zuidas in het bier wordt verwerkt. Deze hop groeit in het wild op verschillende plekken op de Zuidas (bijvoorbeeld langs het Zwarte pad, de botanische tuin en op verschillende kantoordaken).

Zuidas Bier heeft momenteel (september 2019) 6 bieren: Lager, Wit, Bok, IPA, Amsterdam Pale Ale en Stout. De reststromen van de brouwerij gaan de Bovenkerkse polder in als voer voor varkens. Daarbij levert men grotendeels via een Amsterdamse partij die met elektrische busjes rond rijdt. Zo draagt men ook een steentje bij aan een duurzamere werkomgeving. 

Voor het brouwen van Zuidas Bier hebben Jesse en Remco hun oude leermeester Ab van der Veen benaderd. Het bier wordt gebrouwen bij De Naeckte Brouwers in Amstelveen.

Eigenaren

Bieren (6)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur