Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwhotel Parkzicht

Brouwerij

Opgericht: 2018

Externe Links: Facebook Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Statutaire naam KvK: Hotel Parkzicht B.V. (02310826)

Contactgegevens

Provincie: Groningen

Telefoon: 0598-666888
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Museumplein 3
9641 AD Veendam

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Nee

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

  • "Craftbeer uit de veenkoloniën"

In 1931 opende de overgrootvader van Appie Weij Hotel Parkzicht. Appie Weij, de huidige eigenaar van het Hotel in Veendam heeft in 2017 het idee opgevat om zijn hotel om te dopen in Brouwhotel Parkzicht. Als alles volgens plan verloopt zullen er in het Brouwhotel in 2018 bieren als Tammo's Blonde, Adriaan Tripel uit de taps stromen. Daarnaast zal er ook een Veenkoloniaal Wietbier komen gebrouwen met hennep van Albert Dun uit Oude Pekela. De brouwketels - overgenomen van Bierbrouwerij Graaf van Heumen - werden in oktober 2017 aangeschaft en moeten in april 2018 in bedrijf worden genomen. Per keer kan er 1.000 liter worden gebrouwen.

Het nieuwe Veendammer bier wordt verkocht onder de merknaam Bogdike, vernoemd naar de culturele organisatie die is opgericht door de begin 2017 overleden organisator Bé Wever die begin jaren negentig met zijn bierlokaal ‘t Aaierdoppie als eerste in Oost-Groningen speciaalbieren en bierproefavonden introduceerde. De organisatie van Bogdike is akkoord met het gebruik van de naam, zegt Weij. “Bé zou dit fantastisch gevonden hebben.”

De verbouwing van het hotel werd gestart in 2017.

Als het aan Weij ligt wordt het vooral ook een streekproduct. ,,We zijn dus in gesprek met Dun en een optie is om mout af te nemen van De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans waar ze biologisch geteelde granen verwerken tot allerlei producten. Daar zit dus ook een kleine mouterij.’’

Parkzicht gaat niet alleen zelf bieren brouwen. Amateurbrouwers, horecaondernemers of een vriendenclub kunnen straks tegen een vergoeding bierbrouwen in de brouwerij van Parkzicht. “Dat geeft weer een extra binding met de regio en het daarbij horende producten”, zegt Appie Weij.

Op donderdag 31 mei 2018 werd om klokslag 21 uur de eerste eigen gebrouwen Bogdike Weizen gepresenteerd.

Eigenaren

(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)
(2020-heden)

Bieren (1)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Organisatie Bierevenementen

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur