Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwhotel Parkzicht

Brouwerij, Horeca

Brewpub

Opgericht: 2018

Hoofdtype

(2018-) Brouwerij
(2018-) Horeca

Externe Links: Facebook Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website Website

KvK-registratie: Hotel Parkzicht B.V. (02310826)

Contactgegevens

Provincie: Groningen

Telefoon: 0598-666888
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Museumplein 3
9641 AD Veendam

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Bierverkoop: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

  • "Craftbeer uit de veenkoloniën"

In 1931 opende de overgrootvader van Appie Weij Hotel Parkzicht. Appie Weij, eigenaar van het Hotel in Veendam heeft in 2017 het idee opgevat om zijn hotel om te dopen in Brouwhotel Parkzicht. De verbouwing van het hotel werd gestart in 2017. De brouwketels - overgenomen van Bierbrouwerij Graaf van Heumen - werden in oktober 2017 aangeschaft en in april 2018 in bedrijf genomen. Per keer kan er 1.000 liter worden gebrouwen.

Het nieuwe Veendammer bier wordt verkocht onder de merknaam Bogdike, vernoemd naar de culturele organisatie die is opgericht door de begin 2017 overleden organisator Bé Wever die begin jaren negentig met zijn bierlokaal ‘t Aaierdoppie als eerste in Oost-Groningen speciaalbieren en bierproefavonden introduceerde. De organisatie van Bogdike is akkoord met het gebruik van de naam, zegt Weij. “Bé zou dit fantastisch gevonden hebben.”

Als het aan Weij ligt wordt het vooral ook een streekproduct. ,,We zijn dus in gesprek met Dun en een optie is om mout af te nemen van De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans waar ze biologisch geteelde granen verwerken tot allerlei producten. Daar zit dus ook een kleine mouterij.’’

Op donderdag 31 mei 2018 werd om klokslag 21.00 uur de eerste eigen gebrouwen Bogdike Weizen gepresenteerd.

De brouwerij bestaat uit twee gedeeltes, de glazen brouwketels staan in het restaurant (brouwhuis) en de vergisting- en lagertanks staan in een aparte ruimte ernaast (de vergisting- en lager ruimte). De brouwinstallatie komt oorspronkelijk uit Duitsland en is de enige in zijn soort in de hele Benelux. De ketels zijn van glas en rood koper en door de transparantie kun je het hele brouwproces volgen. De ketel wordt door stoom verhit en is dus een echte stoombrouwinstallatie met een capaciteit van 1000 liter. In de vergisting- en lager ruimte worden de bieren afgevuld op fles en fust.

Eigenaren

(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)
(2020-heden)

Bieren (19)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (7)

Regulier assortiment


Overig

Organisatie Bierevenementen

Literatuur


In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur