Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Met Maten

Brouwerij

Opgericht: 2017


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Twitter Untappd Website Youtube

Statutaire naam KvK: Bergenhenegouwen Consultancy & Advies B.V. (17201502)

Vestigingsadres

Rietwaard 2
5236 WC Empel (gemeente 's-Hertogenbosch)

Proeflokaal : Nee
Rondleidingen: Nee

Provincie: Noord-Brabant

Geschiedenis

"Een goed biertje smaakt nog beter als je ‘m samen met maten drinkt. Wij gaan een stapje verder en brouwen ons bier samen met maten. Speciaal voor onze maten. In 2018 maken we op deze manier 2 heerlijke speciaalbieren. Ieder met een eigen karakter en smaak."

Deze brouwerij wordt opgericht in 2017 door Aafko Bergenhenegouwen en Jorrit Blanksma. De oprichters zijn op zoek naar maten die voor een bijdrage van € 150 maat willen worden.

Later sluit Ger Verhallen aan. De brouwerij wordt gevestigd in het pand van Ger. Het proeflokaal komt bij het bedrijf van Jorrit.

Begin 2018 was de brouwerij klaar en werd er gestart met de ontwikkeling van het eerste bier, een tripel. In maart en april worden de bieren gebrouwen zodat er in mei en juni echt geproost kan worden met de maten!

De Maten
150 maten investeren in de brouwerij en krijgen daarvoor 10 flessen Matenbier. Ieder jaar worden er twee speciaalbieren gebrouwen, te beginnen in 2018. Investeer je als Maat in een brouwjaar, dan krijg je 5 flessen van 75 cl van de twee bieren van dat jaar. Iedere maat heeft zijn eigen stamnummer. Ieder nieuw bier wordt bedacht en gebrouwen met een van de maten.

Eigenaren

Brouwers

Bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur