Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

'T Brabants Gevoel

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017
Gestopt: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Website

Provincie: Noord-Brabant

Postadres

Dongen

Geschiedenis

Brouwerij ’t Brabants Gevoel is een initiatief van hobbybrouwer en souschef Hans van Riel die tijdens zijn koksloopbaan een grote passie voor traditioneel gebrouwen speciaalbier ontwikkelde. Hans is in het Belgische Brugge door meesterbrouwer Geert Vandromme opgeleid tot artisanaal bierbrouwer. Met het artisanaal gebouwen speciaalbier behaalde Hans van Riel de 1e plaats bij de eindproeverij van zijn opleiding. Aan die proeverij namen meer dan 20 hobbybrouwers deel.

Er wordt gebrouwen op traditionele wijze met biologische ingrediënten. Met focus op kwaliteit, en een beperkt assortiment dat langzaamaan wordt uitgebreid. De door Hans verzonnen ludieke biernamen “Galliepaop” en “Witte Tonnie” ondersteunen het Bourgondische en Brabantse gezelligheidsgevoel.

In april 2017 zet Hans de stap naar commerciële brouwer. Daarbij krijgt hij hulp van zijn vader John van Riel die hem ondersteunt bij diverse werkzaamheden (administratie, bezorging, etc.).

De bieren worden eerst ontwikkeld in de eigen hobbyketels en daarna in het groot gebrouwen bij een andere brouwerij. Witte Tonnie is het eerste bier dat in grotere oplage is gebrouwen.

In het begin werd er gebruik gemaakt van brouwerijverhuurder InBier, maar daar gaat men in 2018 weg omdat afspraken niet werden nagekomen.

Op 16 december 2020 post de brouwer het volgende op Facebook:

Eind dit jaar sluiten ook de deuren van ‘T Brabants Gevoel. De activiteiten zullen verder gaan op hobbybasis. Dank voor de vele gedronken biertjes, likes en leuke recensies.

Eigenaren

(2017-2020)

Brouwers

(2017-2020)

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Regulier assortiment

Aveckske D'n Dieje Galliepaop Witte Tonnie

Overig

Meej'n Neut

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2025 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur