Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij 't Brabants Gevoel

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK: 'T Brabants Gevoel (68494890)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-55111284
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Sint Josephstraat 125
5104 EC Dongen

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk!

Geschiedenis

Brouwerij ’t Brabants Gevoel is een initiatief van thuisbrouwer tevens souschef Hans van Riel die tijdens zijn koksloopbaan een grote passie voor traditioneel gebrouwen speciaalbier ontwikkelde. Hans is in het Belgische Brugge door meesterbrouwer Geert Vandromme opgeleid tot artisanaal bierbrouwer. De door hemzelf verzonnen ludieke biernamen “Galliepaop” en “Witte Tonnie” ondersteunen het Bourgondische en Brabantse gezelligheidsgevoel. Brouwerij ’t Brabants Gevoel brouwt op traditionele wijze zijn speciaalbieren met biologische ingrediënten. De brouwerij gaat voor kwaliteit, kleine producties en een beperkt assortiment dat langzaamaan zal worden uitgebreid. Met het artisanaal gebouwen speciaalbier behaalde Hans van Riel de 1e plaats bij de eindproeverij van zijn opleiding. Aan die proeverij namen meer dan 20 thuisbrouwers deel.

Sinds april 2017 begonnen als commerciële brouwer. Hans van Riel krijgt hulp van zijn vader John van Riel die hem ondersteunt bij diverse werkzaamheden (administratie, bezorging, etc.).

Witte Tonnie is het eerste bier dat in grotere oplage is gebrouwen. De bieren worden eerst ontwikkeld in de eigen hobbyketels.

Eerst werd er gebruik gemaakt van brouwerijverhuurder InBier, maar daar gaat men in 2018 weg omdat afspraken niet werden nagekomen.

Eigenaren


Brouwers

Bieren (3)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur