Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij 't Brabants Gevoel

Brouwerij

Opgericht: 2017


Telefoon: 06-55111284
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Website

Statutaire naam KvK: 'T Brabants Gevoel (68494890)

Vestigingsadres

Rubensstraat 13
5102 DT Dongen

Proeflokaal : Nee
Rondleidingen: Nee

Provincie: Noord-Brabant

Geschiedenis

Brouwerij ’t Brabants Gevoel is een initiatief van thuisbrouwer tevens souschef Hans van Riel die tijdens zijn koksloopbaan een grote passie voor traditioneel gebrouwen speciaalbier ontwikkelde. Hans is in het Belgische Brugge door meesterbrouwer Geert Vandromme opgeleid tot artisanaal bierbrouwer. De door hemzelf verzonnen ludieke biernamen “Galliepaop” en “Witte Tonnie” ondersteunen het Bourgondische en Brabantse gezelligheidsgevoel. Brouwerij ’t Brabants Gevoel brouwt op traditionele wijze zijn speciaalbieren met biologische ingrediënten. De brouwerij gaat voor kwaliteit, kleine producties en een beperkt assortiment dat langzaamaan zal worden uitgebreid. Met het artisanaal gebouwen speciaalbier behaalde Hans van Riel de 1e plaats bij de eindproeverij van zijn opleiding. Aan die proeverij namen meer dan 20 thuisbrouwers deel.

Sinds april 2017 begonnen als commerciële brouwer. Hans van Riel krijgt hulp van zijn vader John van Riel die hem ondersteunt bij diverse werkzaamheden (administratie, bezorging, etc.).

Witte Tonnie is het eerste bier dat in grotere oplage is gebrouwen. De bieren worden eerst ontwikkeld in de eigen hobbyketels.

Eerst werd er gebruik gemaakt van brouwerijverhuurder InBier, maar daar gaat men in 2018 weg omdat afspraken niet werden nagekomen.

Eigenaren

Brouwers

Bieren (3)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur