Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Den Duiyk

Brouwerijhuurder

Workshopbrouwerij

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Den Duiyk Bieren (68081731)

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Hortensiastraat 9
8013 AA Zwolle

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk!

Geschiedenis

Met eigen ontwikkelde recepten liefhebbers laten zeggen: "Ik neem nog een Duiyk!" Twee vrienden, één passie voor bier en bierbrouwen. Vrije brouwerij Zwolle sinds 2015. Ambachtelijk en natuurzuiver. Opgericht op september 2015.

Een lang gekoesterd plan om eigen bier te brouwen vanuit de basisprincipes van het brouwproces wordt eind 2015 werkelijkheid. Eenvoudig waar mogelijk maar wel met waarborging van kwaliteit en continuïteit.

Alle recepten bedenken we samen, daarna brouwen we ze in onze keuken. Uiteindelijk komen we tot een definitief recept, vooral door veel te proeven.

Hoe wij zelf thuis brouwen? De brouwinstallatie is eenvoudig; Het schoten van de mout wordt gedaan in een zelf gebouwde elektrisch aangedreven schrootmolen. Voor het brouwen maken we gebruik van een RVS ketel op het fornuis. We roeren en controleren de temperatuur van het maischen zelf om zo de optimale controle over het proces te behouden. Na het versneld koelen gaat het bier in wording de glazen gistfles in, construeren in onze temperatuur gecontroleerde klimaatkast. Het vergistingsproces wordt middels een kijkglas nauwlettend geobserveerd en de voortgang wordt meerdaags genoteerd in het logboek. Als de tijd daar is gaat het prilbier in de fles en geschiedt de nagisting op fles, minimaal 3 maanden rustig rijpen.

Doel: bijzondere speciaal bieren naar onze eigen receptuur.

Het brouw enthousiasme heeft duidelijk vat gekregen.

“Ik neem nog een duiyk ! “

Eigenaren


Brouwers

Bieren (4)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur