Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Uddelaer

Brouwerij

Opgericht: 2017
Gestopt: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer TripAdvisor Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwerij De Uddelaer (68777027)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Provincie: Gelderland

Vestigingsadres

Staverdenseweg 283 A 3852 NV Ermelo

Postadres

Bilthoven (gemeente De Bilt)

Geschiedenis

In 2015 ging de brouwerij in Uddel van start als hobbybrouwerij. Vanaf het voorjaar van 2018 wordt in het Koetshuis van Kasteel Staverden gebrouwen met een geheel nieuwe brouwinstallatie. Daarmee werd per productiegang 20hl bier geproduceerd. Donderdag 1 november 2018 opende burgemeester André Baars officieel de brouwerij. Eigenaar van de brouwerij is de voormalig hockey-topsporter Jacques Brinkman. Als ondernemer in sportartikelen kreeg hij belangstelling en waardering voor ambachtelijke productiemethoden die hij leerde kennen tijdens de vele bezoeken aan India en Pakistan. De kennismaking in Uddel met ambachtelijk bierbrouwen was het begin van de realisatie van een lang bestaand idee: kennis en ervaring opbouwen voor de combinatie van vakman en ondernemer. Gestart als leerling is hij inmiddels eigenaar en brouwmeester van Brouwerij De Uddelaer.

In juni 2023 werd bekend dat de brouwerij werd gesloten en te koop werd gezet. Eigenaar Jacques Brinkman stopt er na vijf jaar mee en keert terug naar de hockeywereld.

Eigenaren

(2017-2023)

Brouwers

(2017-2023)

Bieren (10)

Peptan Sportbier Uddelaer 1.0 Uddelaer Blond Uddelaer Dubbel Bock Uddelaer India Pale Ale Uddelaer IPA 4.0 Uddelaer Meibock Uddelaer Pilsner Uddelaer Tripel Uddelaer Witbier

Literatuur


In het nieuws

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur