Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Batches Brewery

Brouwerij

Opgericht: 2017

Namen

(2017-2022) Batches Brewery | Brouwstudio
(2022-) Batches Brewery

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website Website

KvK-registratie: Batches Brewery (68138954)

- Brouwt ook voor andere brouwerijen (2017 - 2021)
- Mogelijkheid voor bierabonnementen (2018 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-24147747
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Nederhof 3a
5258 CB Berlicum (gemeente Sint-Michielsgestel)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Batches Brewery wordt officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op 22 februari 2017. Eind 2016 waren de eerste bieren al gebrouwen.

In 2017 wordt Batches Brewery/De Brouwstudio de eigenaar van een 5 hl brouwinstallatie.

In hetzelfde pand is er een 2e kleine brouwinstallatie waar de bieren van Batches Brewery gebrouwen worden.

Per 1 januari 2022 wordt de 5 hl brouwinstallatie volledig eigendom van Brouwerij D’n Draok. Batches Brewery blijft brouwen op de kleine brouwinstallatie. 

Batches Brewery

Batches Brewery brouwt alleen maar unieke eenmalige recepten (single batches) welke gelimiteerd worden uitgebracht in zelf geïmporteerde bijzondere flessen.

Brouwstudio 2017 - 2021

De Brouwstudio is in de zomer van 2017 ontstaan uit een samenwerking tussen twee bestaande brouwerijen, namelijk UTHOKA Sommelier & Brouwerij (Vught) en Brouwerij D'n Draok (Den Bosch).

Batches Brewery / Brouwstudio is de eigenaar van de 5 hl brouwinstallatie, en D'n Draok en UTHOKA zijn de brouwerijhuurders die gebruik maken van deze installatie.

UTHOKA was een nieuw merk, opgericht in 2016, die zich zowel richt op lokaal bier voor Vught als ook een nieuwe lijn van (inter-) nationale speciaalbieren. Brouwerij D'n Draok bestaat al sinds 2012 met een kleine eigen brouwinstallatie waar vooral speciaalbieren voor Den Bosch en omgeving worden gebrouwen.

Beide brouwerijen en hun biermerken bestaan nog steeds en werken onder eigen beheer. De Brouwstudio is een nieuwe locatie waar een eigen 5 hl brouwinstallatie staat met een proeflokaal die door zowel UTHOKA als ook D'n Draok worden gebruikt. De Brouwstudio heeft geen eigen bieren, wel hebben beide brouwers samen een project met uitzonderlijke single batch bier specialiteiten die onder de naam Batches Brewery (inter-) nationaal worden verkocht.

De Brouwstudio heeft als doel om de kunst van het bierbrouwen open te stellen aan het publiek. Vroeger werd er veel lokaal gemaakt en kende je de slager, de bakker, de groenteboer en natuurlijk de lokale brouwer. We willen graag dat men, net zoals vroeger, kan komen kijken hoe onze mooie ambachtelijke bieren gemaakt worden. Bier maak je met passie, dat willen we overbrengen en laten zien.

Ook is er een proeflokaal waar de diverse bieren van de brouwers die in de Brouwstudio brouwen koud staan en kunnen worden geproefd. Uwe is gediplomeerd biersommelier en kan je alles vertellen over de bierstijlen, de geur, kleur en smaak van de bieren en nog veel meer. Je kunt dus ook veel meer te weten komen over de smaak en oorsprong van de diverse bierstijlen.

De Brouwstudio laat je alles zien, dus alles rondom het brouwen, alles rondom het proeven en alles rondom de ingrediënten. Kortom, de hele belevenis rondom het prachtige product: BIER! Hun motto is dan ook BROUWEN, PROEVEN, BELEVEN.

Eigenaren

(2017-heden)
(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)
(2017-heden)

Niet meer gebrouwen bieren (9)

Overig

Batch 0001 Muntel Juice Batch 0002 Ice Ice Baby Batch 0003 Double de Beaulieu Batch 0004 Dark Mandarin Batch 0023 Grains & Beans Batch 0028 Jazzin' Duketown Batch 0033 Zwarte Peat Batch 0037 Red Velvet Batch 0040 Amber & Ginger

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur