Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Stichting Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2016
Gestopt: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Website

KvK-registratie: Stichting Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp (59010479)

Provincie: Zuid-Holland

Postadres

Pijnacker (gemeente Pijnacker-Nootdorp)

Geschiedenis

In 2016 bracht Stichting Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp voor het eerst een commercieel bier op de markt. Daarmee werd geld opgehaald voor andere initiatieven.

In 2018 werd Burgemeestersadvies voor het laatst gebrouwen. Hiermee stoppen de activiteiten van Stichting Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp voor wat betreft het op de markt brengen van bier.

Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp (CSPN), opgericht in 2013, heeft als uitgangspunt een aanvulling te zijn op het huidige aanbod op cultureel gebied in de gemeente Pijnacker-Nootdorp van ruim 50 verenigingen. CSPN stelt zich tot doel om een aantal initiatieven te ontplooien. Uitnodigen van al dan niet landelijk bekende schrijvers; hierin zal een combinatie van lezing, interview, promotie en signeersessie beoogd worden. De plaats van handeling kan een bibliotheek of horecagelegenheid zijn. Productondersteuning bieden met betrekking tot uitgaven van boeken waarin inhoudelijk een directe relatie ligt met Pijnacker-Nootdorp. Ondersteunen van een muziekfestival (jazz, blues of pop) in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Maken van een documentaire waarin (voormalig) cultureel erfgoed van Pijnacker-Nootdorp centraal staat. Organiseren van tentoonstellingen (foto’s, schilderijen). Ook biedt CSPN na overleg en waar nodig een adviserende rol en desgewenst een financiële ondersteuning. Financiële ondersteuning zal niet per se bestaan uit een schenking. Bij de mogelijkheid van verkoop van een product, bijvoorbeeld een boek, zal de ondersteuning bestaan uit een voorschot met een mogelijkheid tot kwijtschelding.

Uit de jaarverslagen van de Stichting komen de volgende bierige activiteiten naar voren:

Personen

Erik Bevaart (voorzitter)
Hans Kerklaan (penningmeester)
Sjaak Oudshoorn (secretaris)

Bieren (2)

Burgemeestersadvies Doktersadvies


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur