Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Wereld (Kampen)

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2015

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK: De Stomme van Campen h.o. Brouwerij de Wereld (08170601)

Contactgegevens

Provincie: Overijssel

Telefoon: 038-3371721
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Oudestraat 218-220
8261 CA Kampen

Postadres

Buiten Nieuwstraat 85
8261 AS Kampen

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

In 1916 sloot de laatste brouwerij, Brouwerij De Wereld, in Kampen. In 2016, 100 jaar later, werd er weer op kleine schaal bier gebrouwen, wederom door Brouwerij De Wereld. Deze brouwerij werd in 2015 bij de KvK ingeschreven.

Het eerste bier is de Kamper Proef Blond. Een goed doordrinkbaar stevig blond bier met toets van honing en hop.

Volgens Facebook was het de bedoeling om in voorjaar 2016 een nieuw concept in Kampen te openen: "Brouwerij de Wereld. Een restaurant waar mooie ambachtelijke bieren en eerlijke gerechten samen komen".
Dit zou het tweede horecaconcept van Proeflokaal De Stomme van Campen worden. (Meer informatie: David Lemstra)

Status juni 2016
Brouwerij de Wereld is bij de KvK een nevenvestiging van Proeflokaal De Stomme van Campen, gevestigd aan de Oudestraat 218 in Kampen. De nevenvestiging is uitgeschreven bij de KvK, en daarmee lijkt er een einde aan de brouwerij te zijn gekomen. De Stomme van Campen werkt aan een nieuwe website. Het Kamper Proef Blond is nog steeds te verkrijgen bij het Proeflokaal.

Op 15 juni 2017 werd het Kamper Princesse Bier gepresenteerd. Dus men gaat vooralsnog door, wellicht onder KvK nummer van het proeflokaal.

Op 4 november 2017 werd bekend dat De Eenhoorn gaat brouwen; na eerst de sigaren, later de koffie en de thee hoopt directeur Thomas Klaphake medio 2018 ook het eerste eigen gebrouwen bier van Kamper bodem te kunnen schenken. De Eenhoorn heeft daarvoor een monumentaal pand aangekocht op de hoek Voorstraat/Koldenhovensteeg. Voor het maken van het originele Kamper biertje zoekt De Eenhoorn de samenwerking met bierkenner David Lemstra van café De Stomme van Campen. ,,We verkopen zijn bier al sinds een jaar in de winkel als delicatesse", vertelt Klaphake. Zorgen dat er een nieuw café in de straat komt hoeven de Voorstraat-bewoners zich wat hem betreft niet te gaan maken. ,,Het gaat om een kleinschalige productie, in de stijl van de Eenhoorn. Kwaliteit en diversiteit, rekening houdend met haar omgeving.'' Erg grootschalig zal de bierbrouwerij dan ook niet worden is zijn voorspelling. ,,Ik denk dat we brouwketels boven de 400 liter wel kunnen vergeten."

Eigenaren


Bieren (2)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur