Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Zoetermeerse Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2017

Namen

(2017-2021) LVR Breweries
(2021-) De Zoetermeerse Brouwerij

Hoofdtype

(2017-2021) Brouwerijhuurder
(2021-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Webshop Website Website Youtube

KvK-registratie: De Zoetermeerse Brouwerij B.V. (82778906)

- Webshop voor online verkoop (2017 - )
- Eigen hopveld (2019 - )
- Brouwt ook bij andere brouwerijen (2017 - 2021)
- Eigen installatie voor (proef)brouwsels (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

@nog niet bekend
Zoetermeer

Hopveld

Broekwegzijde 195
2725 PE Zoetermeer

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: ja

Geschiedenis

Drie vrienden op een missie om Nederlands meest karaktervolle bieren te brouwen. In 2016 komen Loek, Viresh en Rodin (vandaar de naam: LVR Breweries) bij elkaar en opperen om zelf eens bier te brouwen. Als derde stad van Zuid-Holland verdient Zoetermeer een eigen brouwerij. Snel daarna wordt er een brouwpakket gekocht, waarna de eerste bieren gebrouwen worden, alhoewel er niet echt van een succes mag worden gesproken. Proeven en evalueren is het devies! Al snel wordt er een moutmolen aangeschaft, grotere pannen, en volwaardige koelsystemen.

Het eerste bier is de Z.IPA. Een karaktervolle en fruitige India Pale Ale, op basis van Columbus, Cascade en Citra hop. LVR Breweries zoekt de grenzen op tussen de bierstijlen en brouwt vervolgens een kruising tussen een weizen en een IPA, de W.IPA. De verfrissing van een weizen, gecombineerd met het bittere van de Amerikaanse hoppen.

De brouwerij maakt gebruik van de brouwfaciliteiten van andere brouwerijen zoals A Brewery en Brouwerij Jovius.

Aanvankelijk werd de naam LVR Breweries gecommuniceerd, maar in de loop van 2021 werd dit gewijzigd in Zoetermeerse Brouwerij, waarbij LVR Breweries als merknaam opging in de Zoetermeerse Brouwerij.


Geen UHM - wel producten: LVR Breweries, 23 mei 2020, Buurttuin Zoete Aarde
Presentatie van de bieren van de Zoetermeerse bierbrouwer LVR Breweries op Buurttuin De Zoete Aarde. Bierbrouwers Loek en Viresh geven een toelichting op de verschillende soorten bier van LVR. Een daarvan is het Zoete Aarde bier waarin hop is verwerkt die op de Buurttuin is geteeld. Dit jaar groeit er ook gerst op de Buurttuin voor de bieren van LVR. De jaarlijkse Urban Hippie Markt (UHM) op Buurttuin De Zoete Aarde in Zoetermeer gaat in juni 2020 niet door vanwege de Corona crisis. Enkele deelnemers willen toch laten zien wat ze op de kraam zouden aanbieden. Dat doen ze zonder publiek, voor de camera.

Sinds mei 2021 heeft de brouwerij de beschikking over een eigen brouwlocatie in Zoetermeer.

Hopveld

In 2019 schafte LVR Breweries de hopplanten aan om een eigen hopveld aan te kunnen leggen. Het hopveld is vijf meter breed en dertig meter lang en bevindt zich achterin Buurttuin Zoete Aarde in Zoetermeer. Op het hopveld werden in 2021 41 hopplanten van 6 verschillende soorten hop geteeld: 4x wilde hop uit de Weipoort (Zoeterwoude), 3x Zenith, 3x Chinook, 11x Challenger, 10x Liberty en 11x Annabel. Er is ruimte beschikbaar voor maximaal 60 hopplanten. Het hopveld wordt voornamelijk onderhouden door Loek Eerhart en Matthijs Kolpa, waarbij de kennis van laatstgenoemde onmisbaar is. De hopoogst wordt in eerste instantie verdeeld wordt onder hobbybrouwers van Zoetermeer en omstreken en in tweede instantie gebruikt door de brouwerij zelf. In 2019 en 2020 werd van de hop het bier Zoete Aarde Honing Blond gebrouwen in een hoeveelheid van ongeveer 200 liter per brouwsel. Een deel van de opbrengst van het bier werd gedoneerd aan Buurttuin Zoete Aarde.

Eigenaren

(2017-heden)
(2017-heden)
(2017-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment


Overig

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur