Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Het 58e Genot

Brouwerij

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij het 58e genot (67452701)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Achtmaalseweg 137A
4881 AZ Zundert

Postadres

Achtmaalseweg 137A
4881 AZ Zundert

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Jeroen van der Velden, de initiatiefnemer achter deze brouwerij, heeft een droom om in totaal 58 verschillende soorten bier te brouwen en de beste bieren op de markt te gaan brengen. In 2016 begint hij te werken aan de realisatie van deze droom.

Men is gestart met een kleine proefinstallatie; hiermee wil men de brouwprocessen en bieren gaan perfectioneren. De eerste (test-)bieren zijn inmiddels op de markt verschenen.

Daarnaast is men bezig met het verbouwen van een schuur tot brouwerij en het regelen van de vergunningen. Omdat de brouwerij in het buitengebied ligt moet de agrarische bestemming worden gewijzigd. Dit duurt een behoorlijke tijd, ambtelijke molens draaien niet zo snel.

In mei 2018 zijn ze een eind op weg. Er is bericht vanuit de gemeente Zundert dat de onderbouwing is goedgekeurd. Het wachten is nu op goedkeuring vanuit het college van B&W zodat het plan officieel ter inzage kan. De oude kantine is inmiddels gestript en weer in opbouw. Daarnaast is men bezig met de aanleg van een eigen hopveld, opgebouwd met oude lantaarnpalen.

In oktober 2018 wordt het bestemmingsplan eindelijk goedgekeurd. Het 4e veegplan, waar de brouwerij onderdeel van is, kan de laatste inzageronde bij de provincie in. Daarna kan men de laatste vergunningen aanvragen.

In juli 2019 zijn alle vergunningen rond en is de brouwerij gereed na 3.5 jaar voorbereiding. Op 7 juli 2019 wordt het eerste officiële bier gebrouwen (975 liter).

Eigenaren

(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Regulier assortiment


Overig

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur