Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Het 58e Genot

Brouwerij

Opgericht: 2019

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij het 58e genot (67452701)

- Eigen hopveld (2018 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Achtmaalseweg 137A
4881 AZ Zundert

Hopveld

Achtmaalseweg 137 A
4881 AZ Zundert

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: iedere zondag geopend van 13.00 - 17.00 uur
Rondleidingen: proeverijen / rondleidingen op afspraak

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Jeroen van der Velden, de initiatiefnemer achter deze brouwerij, heeft een droom om in totaal 58 verschillende soorten bier te brouwen en de beste bieren op de markt te gaan brengen. In 2016 begint hij te werken aan de realisatie van deze droom.

Er werd gestart met een kleine proefinstallatie; hiermee wil Jeroen de brouwprocessen en bieren perfectioneren. Daarnaast is hij bezig met het verbouwen van de schuur tot brouwerij en het regelen van de vergunningen. Omdat de brouwerij in het buitengebied ligt moet de agrarische bestemming worden gewijzigd. Dit duurt een behoorlijke tijd, ambtelijke molens draaien niet zo snel.

In mei 2018 zijn ze een eind op weg. Er is bericht vanuit de gemeente Zundert dat de onderbouwing is goedgekeurd. Het wachten is nu op goedkeuring vanuit het college van B&W zodat het plan officieel ter inzage kan. De oude kantine is inmiddels gestript en weer in opbouw. Daarnaast zijn ze bezig met de aanleg van een eigen hopveld, opgebouwd met oude lantaarnpalen.

In oktober 2018 wordt het bestemmingsplan eindelijk goedgekeurd. Het 4e veegplan, waar de brouwerij onderdeel van is, kan de laatste inzageronde bij de provincie in. Daarna kunnen ze de laatste vergunningen aanvragen.

In juli 2019 zijn alle vergunningen rond en is de brouwerij gereed na 3.5 jaar voorbereiding. Op 7 juli 2019 wordt het eerste officiële bier, de Tripel, gebrouwen (975 liter). Andere bieren volgen.

Hopveld

In mei 2018 ging de eerste (lantaarn)paal van het hopveld de grond in. Op het hopveld worden 4 Cascade en 8 East Kent Goldings hopplanten geteeld. Pas met de oogst van 2022 werd er met de hop voor het eerst een bier gebrouwen.

Eigenaren

(2019-heden)

Brouwers

(2019-heden)

Bieren (8)

Regulier assortiment

D'n Blonde D'n Eigenweizen D'n Rooie Dop D'n Royal Barley Wine D'n Stoute Matroesjka Exploding Pumpkin Tripel Winter$ch Genot

Niet meer gebrouwen bieren (6)

Overig

De Bestemming Ongelooflijk Blond & Zwaar 2 Ongelooflijk Blond & Zwaar 2 Rum Infused Road To Nowhere The Iron Horse Viva La Vida

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur