Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Rakker Bierbrouwerij

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2016

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Rakker Bierbrouwerij (66865735)

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Van Pallantstraat 42
6081 BJ Haelen (gemeente Leudal)

Postadres

Hooghbeemd 16
5581 WS Waalre

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Geschiedenis

Rakker Bierbrouwerij is in 2016 opgericht door twee goede vrienden met een passie voor bierbrouwen. Voorafgaand aan de oprichting hebben zij ca. een jaar besteed aan het ontwikkelen van diverse bierrecepten. De bieren van Rakker Bierbrouwerij kenmerken zich door originele combinaties van ingrediënten en smaken. Zoals de Lū’au Rakker waarvan de aangenaam lichte bitterheid mooi in balans is met de duidelijk aanwezige accenten van tropisch fruit. Of de Red Hot Chili Rakker waarbij het frisse karakter van witbier een bijzonder contrast krijgt door de pittigheid van verse chilipepers.

Rakker Bierbrouwerij laat haar bieren die commercieel worden verkocht, brouwen bij Brouwerij InBier in Sittard. Een aantal bieren van het vaste assortiment worden in batches van 10-20 hl gebrouwen. Daarnaast worden er bij InBier ook regelmatig small batches gebrouwen van andere bieren, zoals bijvoorbeeld de Red Nosed Rakker (winterale) in een oplage van een paar honderd liter.

In Haelen is men op kleine schaal bezig met receptontwikkeling en proefbatches. Dit wordt gedaan met een Speidel Braumeister (van 50 liter).

Er is ook een roomijs ontwikkeld waarin de Royale Rakker is verwerkt. Dit roomijs is door restaurants en cateraars in gerechten te verwerken.

Eigenaren


Bieren (5)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur