Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Kluys

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Brouwerij De Kluys v.o.f. (68064896)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Sint Jansstraat 1
5371 LN Ravenstein (gemeente Oss)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk!

Geschiedenis

Brouwerij De Kluys is in 2013 opgericht als hobbybrouwerij in een voormalige kluizenaarswoning van de Franciscaner broeder Johannes Baptist. Vanuit zijn woning in Neerlangel, toepasselijk genaamd "De Kluis", heeft broeder Johannes jarenlang als kluizenaar zijn eenvoudige maar inspirerende en kunstzinnige leven geleid. Nadat Johannes al jaren teruggekeerd was naar het kloosterbroederschap, zijn de brouwers in 2013 in de keuken van de voormalige kluizenaarswoning van Johannes begonnen met hobbymatig bierbrouwen. Geïnspireerd door de voormalige bewoner hebben zij in "De Kluis" hun eerste stappen gezet richting een commerciële brouwerij.

Na enkele jaren bleken hun vele verschillende bieren zodanig in de smaak te vallen op verschillende bierevenementen in de regio dat de brouwers besloten om Brouwerij De Kluys op te richten en de bieren op deze locatie op grotere schaal te gaan brouwen voor een groter publiek. Anno 2017 zijn de brouwers druk met het uitbouwen en professionaliseren van de brouwerij en brouwinstallatie waardoor men in de toekomst nog beter en vrijer kan zijn in het ontwikkelen van de karakteristieke en bijzondere bieren uit 'Langel'.

De bierselectie van Brouwerij De Kluys is constant in ontwikkeling, maar alle bieren hebben één ding gemeen: het uitgesproken en soepele karakter van hop uit eigen 'Langelse' bodem. Men heeft een eigen hoptuin. Regelmatig wordt er geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten en smaken, waardoor de brouwers zich constant blijven vernieuwen.

Initiatiefnemers zijn Dorus van de Rijdt (1989) en Frenk Zegers (1987).

Het eerste bier dat eind 2017 in grote oplage wordt gebrouwen is Godfried Met Den Baard.

In september 2020 is, na een verbouwing van 8 maanden, de eigen brouwerij klaar.

Eigenaren


Brouwers

Bieren (3)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur