Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

HappyFace Beers

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2016
Gestopt: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website Youtube

- Webshop voor online verkoop (2020 - 2022)

Provincie: Noord-Holland

Postadres

Heemskerk

Horeca

HappyFace Badass Brewing! Bar

Geschiedenis

De initiatiefnemers achter HappyFace Beers zijn: Rob en Ed Zwaan, Manfred van Zadelhoff en Patrick Karssen. Deze vier bierliefhebbers gingen samen een bier brouwen, zo simpel kan iets beginnen. Tijdens het brouwen ontstonden wilde plannen, zelfs enkele goede ideeën en er begon zowaar een sprankje ambitie te ontstaan. “Wij zouden toch wel in staat moeten zijn om een fatsoenlijk bier te brouwen?” was de gedachte en de rest is geschiedenis……

Dit heeft geleid tot de oprichting van HappyFace Beers met als doel om bier te brouwen in de geest van de klassieke stijlen. Verwacht dus geen uitzinnige viermaal gelagerde kriekbieren met een rum finish, maar reken op een frisse Tripel, een verwarmende Dubbel, een Bock voor de herfstavonden, een IPA voor op het terras en een Stout omdat een mens ook wel eens iets anders lust dan koffie.

Na vele testbatches met de diverse bieren zag op 10 januari 2017 het eerste bier (de Tripel) officieel het levenslicht, waarna de andere bieren één voor één werden toegevoegd aan de range.

Hiermee is een middag brouwen in een achtertuin uitgegroeid tot een echt biermerk waar de makers druk mee bezig zijn, overigens zonder te vergeten er ook plezier aan te beleven. En, omdat de initiatiefnemers niet alles zelf kunnen, worden ze bijgestaan door Rutger de Vries (HappyFace artwork), Bob Bagchus (drukwerk), Kick Verhaegen (foto’s), Martin Roest (website) en Paul Stessen (opslag).

Er wordt in het groot gebrouwen bij Stadsbrouwerij De Koperen Kat.

Op 29 december 2021 maakte de brouwerij bekend per 1 april 2022 haar brouwactiviteiten te staken:

Om gelijk maar even de deur in te trappen, we stoppen ermee !! Na 5 jaar HappyFace Beers, het brouwen van mooie bieren, het tappen op enorm veel gezellige festivals en vooral de geweldige contacten met jullie is het mooi geweest en zetten we er een punt achter. We zijn destijds vanuit het brouwen in de achtertuin met veel enthousiasme gestart met het op grotere schaal op de markt zetten van bier en dat ging allemaal prima tot anderhalf jaar geleden. Sinds de eerste lockdown en de onzekerheid die erop volgde is het heilig vuur langzaam een beetje gedoofd en we hebben niet het vertrouwen dat de situatie binnen afzienbare tijd veel gaat verbeteren. We hebben daarom besloten dat we het brouwen weer in de achtertuin te gaan doen, onze energie weer in andere zaken gaan steken en het bij de afgelopen 5 jaar te houden. In de komende periode gaan we onze bieropslag leeghalen en kunnen jullie mooie aanbiedingen verwachten. Na 31 maart 2022 is het avontuur dan ten einde ! We willen jullie allemaal heel erg bedanken voor de gezellige jaren en het geloof in HappyFace Beers, wij hebben een toptijd gehad en dat had niet gekund zonder jullie !
Cheers, Rob, Ed, Manfred, Patrick
HappyFace Beers

Eigenaren

(2016-2022)
(2016-2022)
(2016-2022)
(2016-2022)

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Regulier assortiment

IPA Tripel

Overig

Bock Body And Soul Scapegoat

Organisatie Bierevenementen

  1. Beers ‘n Vinyls Online Festival @Stadsbrouwhuis Broer & Zus, 13 juni 2021

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur