Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Haas Bieren

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2016
Gestopt: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Instagram Ratebeer Twitter Untappd Website

Provincie: Utrecht

Postadres

Driebergen-Rijsenburg (gemeente Utrechtse Heuvelrug)

Geschiedenis

Op 10 oktober 2016 werd Haas Bieren ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Op het Flevo Bier Festival 2016 kon men voor het eerst kennismaken met Haas Bieren; SRIBA, de collab met Brouwerij Stijl, werd op dit festival gepresenteerd.

Haas Bieren heeft een tijdlang een samenwerkingsverband met Wijchense Schone. Haas Bieren huurde de ruimte van Wijchense Schone twee dagen per week en had dan de beschikking over de installatie alsook 2 vergistingsvaten en 1 lagertank. In 2018/2019 stopte deze samenwerking.

Om donderdag 5 december 2019 maakte de brouwerij bekend haar brouwactiviteiten te stoppen en geen nieuwe bieren meer op de markt te brengen:

Beste relatie,

Keuzes vereisen soms een uitleg! Daarom sturen wij u deze mail. Wij bieden u nu onze bieren aan met zeer hoge korting…
In 2016 zijn wij met veel passie met Haas Bieren begonnen. Ondertussen hebben wij al 14 verschillende bieren op de markt gebracht! Wij zijn trots op de vele positieve reacties die wij mochten ontvangen op ons product. Zowel als het gaat over de smaak van ons bier, maar zeker ook over de uitstraling. Wij stellen hoge eisen aan onszelf en aan ons product en zijn blij te vernemen dat onze inspanningen gewaardeerd worden.

Naast dat wij veel tijd en aandacht besteden aan onze brouwerij hebben wij ook alle drie een full time baan en een gezin. Wij merken dat het soms lastig is om deze zaken te combineren, waarbij wij blijven streven naar hoge kwaliteit, de service die u van ons gewend bent en waarbij wij continue op zoek zijn naar nieuwe recepten en ideeën die Haas waardig zijn.

Zoals u uiteraard weet zijn er de laatste jaren veel nieuwe brouwerijen geopend in Nederland. Wij juichen deze ontwikkeling van harte toe en zien dit als een verrijking van de Nederlandse biercultuur. Vanwege deze ontwikkeling wordt het voor ons echter wel steeds belangrijker om aan onze kwaliteitsstandaarden te blijven voldoen en om ook in de alsmaar groeiende biermarkt van Nederland onderscheidend te blijven.

ONZE CONCLUSIE
Wij hebben -alles overwegende- de conclusie getrokken dat het op dit moment voor ons niet meer mogelijk is om de kwaliteit, de service en het onderscheidend karakter van Haas te garanderen. Het is dan ook tijd voor Haas om zich te hervinden.

Dit betekent dat wij voor nu onze brouwactiviteiten zullen stoppen en dus voorlopig geen nieuwe bieren op de markt zullen brengen. Wij nemen een time out waarbij we onze tijd gaan richten op een herbezinning van Haas. Wanneer en hoe wij terug gaan komen weten we nog niet. Maar wij gaan er alles aan doen om sterker als ooit, u op termijn weer te mogen verrassen met Haas versie 2.0 !

VERKOOP VOORRAAD
Wij willen onze huidige voorraad uiteraard nog wel graag aan u verkopen. Als zeer gewaardeerde relatie hebben wij voor u een speciale aanbieding! Bij afname van 10 dozen of 5 fusten Haas bieren geven wij u maar liefst 40% korting! Wilt u nog een mooie voorraad Haas aanleggen? Grijp dan deze kans. Wilt u minder bestellen? Neem dan even contact op één van ons en wij kijken in onderling overleg welke mooie aanbieding we speciaal voor u kunnen maken.

Wij hebben nog in beperkte voorraad: Peatje Precies (fles en fust), Once you go black (fles), Royal Hopness (fust) en Liberator (fles). Daarnaast hebben we nog een wat ruimere voorraad Haasje Over, onze all time favourite. Deze is zowel in fles als fust verkrijgbaar.

Wees er als de hazen bij…. Want op is in dit geval ook echt op. Een hazige groet en hopelijk tot gauw!

Martijn, Sander en Jeroen

Op 2 september 2020 wordt het definitieve einde van de brouwerij aangekondigd op Facebook:

Beste Haasliefhebbers,

helaas moeten wij bekend maken dat het 'Haasje Over' is voor ons. Met veel passie hebben wij, Martijn, Jeroen en Sander, ons hard gemaakt om een fantastisch product op de markt te zetten. Dat is ons ook zeker gelukt met een twaalftal mooie bieren. Helaas is gebleken dat Haas Bieren niet levensvatbaar is in deze tijden. Naast (alle drie) een gezin en fulltime baan werd het praktisch onmogelijk om Haas Bieren in leven te houden, hoeveel pijn dat ook deed. De Corona crisis zorgde voor het laatste zetje en daarom moeten wij nu écht met Haas Bieren stoppen. Wij willen iedereen die ons heeft geholpen, heeft gesteund én ons met veel plezier heeft gedronken ontzettend bedanken! Ook wij kijken terug op een mooi avontuur en wie weet wat de toekomst nog zal brengen!

Martijn, Jeroen & Sander

Eigenaren

(2016-2020)
(2016-2020)
(2016-2020)

Brouwers

(2016-2020)
(2016-2020)
(2016-2020)

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Regulier assortiment

Haasje Over Hazenvacht James Blond Once You Go Black

Overig

SRIBA

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur