Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Stadsbrouwerij Jongens van De Wit

Brouwerij, Horeca

Workshopbrouwerij, Brewpub

Opgericht: 2016

Typen

(2016-) Brouwerij
(2016-) Horeca

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Website

KvK: JvandeW h.o. Bossche Stadsbrouwerij Jongens van de Wit (64884910)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 073-3020014
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Hofvijver 4
5223 MC 's-Hertogenbosch

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Aanvankelijk werden de bieren gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Thissen's Brouwerij in Lith. Eind november 2016 werd er een eigen brouwinstallatie met een brouwcapaciteit van 10 hl in gebruik genomen.

Op 4 juli 2017 verscheen op de website van Brabants Dagblad het artikel De stadsbrouwerij floreert: vijf voorbeelden met hierin ook een verwijzing naar Stadsbrouwerij Jongens van De Wit:

Het was een hele operatie om ervoor te zorgen dat alles staat. Maar inmiddels draait het café en zijn de eerste ketels bier gebrouwen. ,,We zijn eindelijk in wat rustiger vaarwater gekomen", verzucht eigenaar Erwin de Wit. Het was een hele operatie om ervoor te zorgen dat alles staat. Maar inmiddels draait het café en zijn de eerste ketels bier gebrouwen. ,,We zijn eindelijk in wat rustiger vaarwater gekomen", verzucht eigenaar Erwin de Wit.

De Wit heeft al levenslang een passie voor bier. ,,We hadden in Den Bosch ooit het eerste echte biercafé van Brabant. Dat was in de tijd dat men bij een Witte Hoegaarden nog dacht dat deze bedorven was, omdat het zo troebel bier is."
Een eigen brouwerij was een droom en die heeft hij sinds een half jaar in de sheddaken in het Paleiskwartier. Daarin werd op de bovenste verdieping 9.000 liter bier gebrouwen sinds januari, in ketels van duizend liter. Dat moet straks oplopen naar 25 tot 50 liter per jaar. Bier dat voornamelijk in het eigen café op de begane grond wordt opgedronken. Boven de bar hangen daar 7 biertanks, met ieder 1.000 liter bier. Vijf tanks daarvan zijn voor het eigen gebrouwen bier.

Eigenaren

(2016-heden)

Brouwers

(2016-heden)
(2016-heden)

Bieren (7)

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur