Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Heer van Oranje

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2014
Gestopt: 2019

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Statutaire naam KvK: Coymans B.V. (61367206)

Provincie: Noord-Brabant

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

De bieren van Heer van Oranje zijn onder de merknaam Heer van Oranje beschikbaar sinds april 2016. Daarnaast wordt er ook een lokaal merk - Het Wit Kruis - gevoerd. Heer van Oranje® is een handelsmerk van Coymans BV, geregistreerd onder nummer 982295, info@coymans.com.

Eind 2018 werd Graanwater gepresenteerd. Deze jenever werd ontwikkeld in samenwerking met een ambachtelijke distilleerderij. Iedere batch is in limited edition, op basis van verschillende bieren, botanicals en lagering en wordt afgevuld in met de hand genummerde flessen. Graanwater kan gedronken worden in combinatie met een bier van de brouwerij als ‘Kopstootje 2.0’, maar kan ook puur gedronken worden uit een borrelglaasje of ‘on the rocks’. Graanwater bevat 38% alcohol.

Eind 2019 zou er aanvankelijk in het pand van de voormalige gieterij Gemcast aan de Buitenvest in Bergen op Zoom een brouwerij met terras worden geopend. Van Becht & Zonen produceerden daarvoor in het complex SiSi-frisdrank. In mei 2019 werd echter bekend dat initiatiefnemer Kees-Jan Kooijmans en de eigenaar van het pand het niet eens konden worden. De activiteiten zijn daarom voorlopig beëindigd. Er bestaat een kleine kans dat er in 2020 een doorstart gemaakt wordt.

Het Wit Kruis
Al in 1667 wordt gesproken over een bierbrouwerij in Steenbergen, gelegen op de hoek van de Berenstraat met de Simonshaven, genaamd 'Het Wit Kruis'. In 1928, komt er door de economische crisis een einde aan een lange periode van bierbrouwen in Steenbergen en wordt de brouwerij gesloten. Eigenaar Veraart richt zich op het bottelen van bier en het maken van limonade, gazeuse en mineraalwater.

Met de introductie van Het Wit Kruis bier is de oude brouwerijnaam terug in Steenbergen.

Eigenaren


Bieren (5)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur