Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brielsch Brouwers Gilde

Brouwerij

Opgericht: 2016

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website Website

KvK-registratie: 't Kont van het Paerd (24390222)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: 0181-416161
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Kaatsbaan 1-3
3231 XL Brielle

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Vier bierliefhebbers die samen hebben besloten dat het tijd was voor een bijzonder Briels bier. Op 27 januari 2016 zijn de handen ineengeslagen en werd het eerste bier gebrouwen. Dit bier is vanaf 1 april 2016 verkrijgbaar in de Brielse horeca. In de nabije toekomst is het ook de bedoeling dat er achterin Eet- en Biercafé 't Kont van het Paard ook een eigen micro-brouwerij wordt gerealiseerd.

Het brouwgilde bestaat uit: Marco Zwaan (bierliefhebber en bierbrouwer in De Verloren Kost), Ronald Driessen (bierliefhebber en bierbrouwer in De Bolle Geus), John Schut (bierliefhebber en gediplomeerd biersommelier) en Maarten Zoetemeijer (bierliefhebber en eigenaar van Eet- en Biercafé 't Kont van het Paard).

Nog voor de zomervakantie komt er opnieuw 600 liter Briels bier op de markt. Zo snel mogelijk duiken de Brielse brouwers weer een ambachtelijke brouwerij in de Spaanse Polder in.
https://www.ad.nl/voorne-putten/voor-de-zomervakantie-opnieuw-briels-bier~a672f075/>
Algemeen Dagblad, Claudia Langendoen, 11 april 2016

De eerste 600 liter, die vlak voor het 1 Aprilfeest werd geïntroduceerd en werd verkocht in Brielse cafés en in een supermarkt, was in een mum van tijd weg. "Het tweede brouwsel gaat straks zelfs de gemeentegrens over'', vertelt Maarten Zoetemeijer van het Brielse biercafé 't Kont van het Paard, die het biertje samen met bevriende hobbybrouwers bedacht. Zoetemeijer: "Gall & Gall in Rockanje en Wijnhuis Voorne in Oostvoorne hebben interesse getoond. We willen voordat we opnieuw gaan brouwen, eerst weten of ondernemers het bier weer gaan afnemen. Het is immers voor ons een investering van enkele duizenden euro's. Ook willen we eventuele wensen waar mogelijk verwerken." Het bier is nog niet helemaal op. "We hebben één fust bewaard voor een bierfestival dat we eind mei houden in 't Kont en de Vergulde Colff.''

In het nieuws

Eigenaren

(2016-heden)
(2016-heden)
(2016-heden)
(2016-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Regulier assortiment


Overig

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur