Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Oproer Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2016

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Instagram LinkedIn Ratebeer TripAdvisor Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Oproer (64827887)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 06-30227061
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Westkanaaldijk 5-10
3542 DA Utrecht

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Bezoek op afspraak
Bierverkoop: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Horeca


Geschiedenis

  • Duurzaamheid, respect voor het milieu en dieren en een doe-het-zelfhouding zijn belangrijke waarden voor ons. We zetten onze creativiteit in bij het brouwen van bieren die spannend en uitdagend, maar ook gebalanceerd zijn

De brouwerij werd op 1 januari 2016 opgericht via een fusie van de brouwerijen van Bart-Jan Hoeijmakers (eigenaar van RUIG Brouwerij) en Mark Strooker (eigenaar van Brouwerij Rooie Dop). De brouwerij vestigde zich in het CAB-gebouw. CAB staat voor Centraal Autoherstel Bedrijf en werd in 2013 aangemerkt als gemeentelijk monument. Sinds 2003 is onder meer muzikale broedplaats dB’s één van de huurders. De brouwerij is op dat moment een combinatie van een brouwerij, proeflokaal en een veganistisch restaurant. De initiatiefnemers geven om goede, uitgebalanceerde, smaakvolle bieren. Ze houden van hop, vatrijping en experimenteren ook met wilde gist, bacteriën en fruit.

RUIG: Oproer’s limited barrel series

Bijzonder is RUIG, het gebottelde vatgerijpte wild ales en sours bierassortiment van de brouwerij: het eigenzinnige kleine broertje dat absoluut een eigen podium verdient. RUIG betekent bier van gemengde gisting, gefermenteerd en/of gerijpt in vaten. Soms een blend, soms fruitig, altijd uitgesproken.

Collaborations

De brouwerij houdt van samenwerken en het maken van collab brews met andere brouwerijen, zoals Oersoep, Van Moll, Het Brouwdok, Ramses, Oedipus, Frontaal, Brew By Numbers (UK), Buxton (UK), Gigantic (USA), Hair Of The Dog (USA), Deschutes (USA), Breakside (USA), Base Camp (USA), Little Beast (USA), Lompoc (USA), Freigeist (GER) and Fat Heads (USA). En nog heel veel meer.

Local heroes

De brouwerij houdt er ook van om te experimenteren en samen te werken met local heroes die ook een enorme passie hebben voor hun ding. Zo zijn er bieren gemaakt met: Karel V, Goesting, Sanju, De Zaak, Louis Hartlooper Complex and Springhaver Theater in Utrecht.

In januari 2017 verhuisde de brouwinstallatie naar een productielocatie aan de Westkanaaldijk 5-10 in Utrecht. Het Oproer Craft Beer Bar & Restaurant bleef wel gevestigd in het CAB-gebouw. Op 11 januari 2021 brak er een grote brand uit in het CAB-gebouw. Het Oproer Craft Beer Bar & Restaurant moest als verloren worden beschouwd als gevolg van de rookschade. Op 15 januari 2021 zou Oproer Craft Beer Bar & Restaurant vijf jaar bestaan.

De etiketten van de brouwerij worden ontworpen door Robèrt Guérain.Promotie-video van de brouwerij

In augustus 2021 startte de brouwerij een crowdfundingsactie, waarmee zij een nieuw biercafé in The Cube in Overvecht willen openen. De brouwerij hoopt uiteindelijk minimaal 300.000 euro op te halen via deze actie. Lees meer informatie op de crowdfundingspagina.

Eigenaren

(2016-heden)
(2016-heden)

Brouwers

(2016-heden)
(2016-heden)
(2021-heden)
(2016-2021)

Bieren (13)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (16)

Regulier assortiment


Overig

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur