Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Menkes

Brouwerij

Opgericht: 2015
Gestopt: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

Provincie: Limburg

Vestigingsadres

Groenseykerstraat 8e 6161 SG Geleen (gemeente Sittard-Geleen)

Geschiedenis

Aanvankelijk werd er een 50-liter installatie gebruikt. In de loop van 2018 maakte deze installatie plaats voor een 500-liter installatie. Als gevolg van deze vergroting van de installatie moest op zoek worden gegaan naar een nieuwe locatie. Deze locatie werd gevonden in een loods aan de Groenseykerstraat 8e in Geleen. Op 1 september 2018 wordt de nieuwe locatie gepresenteerd tijdens de Open Dag.

Op 26 februari 2020 kondigen ze op Facebook aan dat ze gaan stoppen en verder gaan als hobbybrouwerij.

De Menkes gaan stoppen...

De liefde voor speciaalbier bracht ons in 2013 op het idee om bier te gaan brouwen. Nog geen anderhalf jaar later wilde een lokale slijterij ons bier verkopen! Zo trots als we waren gingen we de uitdaging aan en b(r)ouwde we meerdere malen uit tot zelf 500 liter per keer in onze eigen ketels in onze eigen brouwerijtje (loods). Ons doel Limburgs (Geleens) bier uitbrengen van klassiek tot en met bijzondere smaken. We hebben veel van onze doelen behaald en kijken ook terug naar een super leuke tijd! Nu 5 jaar later als professioneel brouwerij is het tijd om weer terug te gaan naar het idee waar het allemaal mee begon; de liefde voor speciaalbier en het brouwen van bijzondere bieren maar dan gewoon weer thuis in een klein keteltje.

In de afgelopen vijf jaar is zowel onze “hobby” als het speciaalbier-landschap steeds professioneler geworden. Een wereld die ons naast onze reguliere banen, druk bezig houdt. We zijn een gezonde en trotse brouwerij met kenmerkende bieren in vooral slijterijen en een deel horeca. Maar naast deze uit de hand gelopen “hobby” hebben we beiden nog een drukke fulltime job, kinderen, vrijwilligers werk en andere hobby’s. Helaas hebben we onvoldoende tijd om de kwaliteit en originaliteit te kunnen behouden.

We bedanken iedereen voor de fijne samenwerking en onze steevaste proevers voor het drinken van ons bier! Wij hebben gebrouwen, genoten en een hoop geleerd.

Proost De Menkes.
Dominique en Mario.

Eigenaren

(2015-2020)
(2015-2020)

Brouwers

(2015-2020)
(2015-2020)

Niet meer gebrouwen bieren (3)

Overig

Hey Enne!? Hop Bokje Hop Limburgse Witte

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur