Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Boegbeeld

Brouwerij

Webshop

Opgericht: 2015

Typen

(2015-2017) Brouwerijhuurder
(2017-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website Website

Statutaire naam KvK: Brouwerij Boegbeeld B.V. (65620291)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-53159196
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Uilenburg 1
5211 EV 's-Hertogenbosch

Postadres

Melis Stokestraat 88
5216 KR 's-Hertogenbosch

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Geschiedenis

De brouwerij werd gestart door Janneke Pieters en Mary-jane Snelders. Middels een crowdfunding campagne wilde men een brouwerij starten aan de Tramkade, maar dit kon geen doorgang vinden. Mikel Olierook trad toe tot de brouwerij (mede bestuurslid/aandeelhouder) om te helpen met de financiële zaken en de zoektocht naar een nieuwe locatie. In maart 2017 besloot Mary-jane Snelders te stoppen bij de brouwerij, wegens een verschil van inzicht over de toekomst van de brouwerij. Op 3 juni 2017 opende de brouwerij haar deuren aan de Uilenburg 1 in Den Bosch, op de eerste verdieping in de antiekzaak La Folie.

Op 4 juli 2017 verscheen op de website van Brabants Dagblad het artikel De stadsbrouwerij floreert: vijf voorbeelden met hierin ook een verwijzing naar Brouwerij Boegbeeld:

Het biertje met de naam Kutbier verschafde Brouwerij Boegbeeld vanaf dag één al wereldfaam. Al kan eigenaresse Janneke Pieters niet anders dan benadrukken dat juist een ander biertje van de brouwerij een hoger cijfer scoort in de bierrecensie-app Untapped. ,,En je moet ons bier ook niet alleen maar drinken om zijn naam. Op het etiket staat uitgelegd waarom al onze bieren, met typische Bossche namen, eigenlijk zo heten." En dus verkoopt Boegbeeld ook een bier met de naam Sjekladebol. ,,En voor Rombouts brouwen we binnenkort een 'Houdoe en bedankt'-biertje.' Boegbeeld startte in 2015 op de Tramkade. De vraag oversteeg na één dag al het aanbod. Sinds kort zit Boegbeeld in de Uilenburg, waar 400 liter per week gebrouwen, vergist en gebotteld kan worden. Voorlopig genoeg, denkt Pieters.

Eigenaren


Eigenaren (historie)

Brouwers

Bieren (5)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur