Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij D'n Draok

Brouwerij

Opgericht: 2015


Telefoon: 073-6426865
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website Website

Statutaire naam KvK: Brouwerij D'n Draok (63710323)

Vestigingsadres

Musselstraat 55
5215 HE 's-Hertogenbosch

Proeflokaal : Nee
Rondleidingen: Nee

Provincie: Noord-Brabant

Geschiedenis

In 2015 werd er iedere twee weken 40 liter bier gebrouwen. Op woensdag wordt er gebrouwen.

Rosmalla

Naast het eigen merk, worden er ook bieren onder de vlag van Rosmalla uitgebracht. Deze bieren hebben een eigen website en social media.

In het nieuws

  • Plaatselijke brouwers slaan handen ineen: Rosmalla eerste resultaat
    Thuis in het nieuws, 21 maart 2017, Wiljo van Nuland
    http://www.thuisinhetnieuws.nl/artikel/61218/plaatselijke-brouwers-slaan-handen-ineen-rosmalla-eerste-resultaat.html

Op 4 juli 2017 verscheen op de website van Brabants Dagblad het artikel De stadsbrouwerij floreert: vijf voorbeelden met hierin ook een verwijzing naar Brouwerij D'n Draok:

Het begon met een pannetje op een fornuis in 2012. Nu is de eigenaar en brouwer van D’n Draok een brouwinstallatie van vijfhonderd liter aan het uit laaien. ,,Het is enorm hard gegaan”, vertelt eigenaar Paul Kitzen (44). Van het pannetje in de keuken verhuisde hij naar zijn garage vol grote pannen bier. ,,Mijn vrienden vonden het lekker, dus ging ik in 2013 langs cafés om mijn bier te promoten. Bij ’t Paultje vonden ze dat meteen leuk. Er waren in die tijd nog niet veel Bossche brouwers, dus het liep hard.”Het begon met een pannetje op een fornuis in 2012. Nu is de eigenaar en brouwer van D’n Draok een brouwinstallatie van vijfhonderd liter aan het uit laaien. ,,Het is enorm hard gegaan”, vertelt eigenaar Paul Kitzen (44). Van het pannetje in de keuken verhuisde hij naar zijn garage vol grote pannen bier. ,,Mijn vrienden vonden het lekker, dus ging ik in 2013 langs cafés om mijn bier te promoten. Bij ’t Paultje vonden ze dat meteen leuk. Er waren in die tijd nog niet veel Bossche brouwers, dus het liep hard.”

Vanaf 2015 heeft Kitzen elk half jaar moeten uitbreiden. ,,Ik kon de vraag niet aan, dus ging ik ook huurbrouwen. Bij andere brouwers huurde ik dan een ketel. Maar ik brouw alles zelf. Dat vind ik belangrijk. In ambachtelijk bier moet bloed, zweet en tranen zitten. Ik zie het als een kunstwerk: het idee besteedt je niet uit, dat maak je zelf. Mijn bier is een streekproduct. Ik verkoop ook alleen in Den Bosch en omgeving.”
,,In 2017 wil ik zeker 10.000 liter bier brouwen. Ik brouw zeven soorten bier, dat wil ik uitbreiden naar tien. Ik heb ook nog een ander baan, maar ik zit er nu over te denken om fulltime voor bier te gaan, want het loopt gewoon erg lekker.”

Eigenaren

Brouwers

Bieren (6)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur