Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Gebrouwen Door Vrouwen

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2015

Telefoon: 06-23955797
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

Statutaire naam KvK: Gebrouwen door Vrouwen B.V. (68478232)

Postadres

Jacob Catskade 2-3
1052 BW Amsterdam

Bezoek niet mogelijk!

Provincie: Noord-Holland

Geschiedenis

Gebrouwen Door Vrouwen maakt o.a. gebruik van de brouwfaciliteiten van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij. De brouwerij is een initiatief van de twee zussen Do (1986) en Tessel (1988) de Heij uit Amsterdam die in 2013 begonnen met het brouwen van bier. Hun missie: "Lekkere en kwalitatief goede craft bieren brouwen". Hun geheim: "Een grote portie liefde en natuurlijk de beste ingrediënten".

Gebrouwen door Vrouwen is een kleinschalige brouwerijhuurder (of bierfirma) in Amsterdam. Er worden verschillende soorten speciaalbier geproduceerd die als kenmerk hebben dat ze gebrouwen worden met kruiden en een zoete ondertoon hebben. Daarmee wordt (tot op heden) bewust weggebleven van de trend om sterk gehopte (en meer bittere) IPA bieren te brouwen. Het bier wordt gebrouwen bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Incidenteel wordt gebruik gemaakt van andere brouwerijen. De productie bedraagt voor 2017 ongeveer 200 hl. De filosofie bij het bepalen van de verschillende smaken wordt ingegeven door wat de eigenaressen vooral zelf lekker vinden. Niet geheel toevallig sluit dit ook goed aan bij het vrouwelijke deel van de doelgroep. Daar wordt ook ingespeeld op trends zoals bepaalde populaire smaken in andere dranken.

Achtergrond
Het bedrijf is opgericht in mei 2015 door de zussen Tessel en Do de Heij. Gestart met als focus de lokale Amsterdamse markt worden de bieren inmiddels verkocht in geheel Nederland. Op tap is het in een beperkt aantal cafés verkrijgbaar. Begonnen als hobby 'in de keuken' in 2013 is het bierbrouwen inmiddels uitgegroeid tot een professionele activiteit. Dit is mede te danken aan twee café-eigenaren die de potentie van het merk en de kwaliteit van het bier herkenden en vroegen om de productie op te voeren. In 2016 wonnen de eigenaressen de tweede prijs bij de Albert Heijn Product Pitch waardoor het merk in 2017 een jaar lang in de AH-schappen zal staan. De naam Gebrouwen door Vrouwen was oorspronkelijk alleen bedoeld als een werktitel maar beviel zo goed dat hier uiteindelijk aan is vastgehouden. Het straalt daarmee ook 'vrouwenpower' uit, al was dat niet de opzet. Het streven is om de omzet en het brouwvolume uiteindelijk op een zodanig niveau te hebben dat geïnvesteerd kan worden in een eigen brouwketel.

Bieren
Er worden verschillende speciaalbieren van hoge gisting gebrouwen. De bieren kenmerken zich door veel mout, veel kruiden en tarwe met een zoete ondertoon.

Eigenaren

Bieren (4)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur