Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Stijl

Brouwerij

Opgericht: 2015

Typen

(2015-2016) Brouwerijhuurder
(2016-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website Youtube

KvK-registratie: Brouwerij Stijl (63529491)

- Er wordt ook gebrouwen bij andere brouwerijen (Brouwerijhuurder)
- Webshop voor online verkoop

Contactgegevens

Provincie: Flevoland

Telefoon: 06-10027270
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

De Steiger 77
1351 AE Almere

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Op aanvraag.

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Sinds 2015 brouwt Brouwerij Stijl speciaalbieren met een twist, door vakmanschap, moderne techniek en creativiteit te combineren. Initiatiefnemers waren aanvankelijk Robin de Winter, Raymond Geraads en zijn vrouw Anneke Geraads-Broeren. Robin is kok en accountmanager, Raymond piloot en bierkeurmeester en Anneke antropoloog en thuisblijvend moeder. Raymond is al jaren hobbybrouwer (Brouwerij De Bolle Beer) en bierkeurmeester. Zijn passie voor bier wordt gedeeld door zijn vrouw Anneke en buurman Robin. In juni 2015 is begonnen met het rond krijgen van de vergunningen en verbouwen van de commerciële brouwerij in Almere. Per 1 januari 2016 is de accijnsgoederenplaats rond. In 2016 werd er gebrouwen met een brouwinstallatie van Braumeister. In november 2017 beëindigde Robin zijn activiteiten voor de brouwerij.

Raymond houdt zich bezig met het brouwen, terwijl Anneke het creatieve brein is en verantwoordelijk voor de taken achter de schermen, maar ook zij kan bierbrouwen. De zonen van Raymond en Anneke zorgen voor leven in de brouwerij.

Hun passie voor het bierbrouwen is ontstaan in het bourgondische zuiden tijdens hun jeugd. Na het proeven van de heerlijke Belgische bieren gingen zij zelf brouwen. Hun reizen naar Amerika inspireerden hen tot meer experimentele bieren. Nu kunnen ze dit combineren in hun eigen brouwerij in Almere en delen met de rest van Nederland.

Brouwerij Stijl beschikt over een zelfstandige bierbrouwerij in Almere, opgericht in 2015. Dit noemen zij het Stijl Bierlab. Hier worden hun recepten getest en zeer kleinschalige brouwsels gemaakt. Daarnaast brouwen zij ook op grotere brouwinstallaties bij collega-brouwers. Dit geeft hen de mogelijkheid te experimenteren, maar ook voldoende te produceren voor de grotere klantvraag. Ze vinden het erg belangrijk om hun bier zelf te brouwen, ook als dit niet op hun eigen installatie is. Vanaf 2017 werd er gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van Berging Brouwerij en sinds 2019 van Rock City Brewing.

Hoptuin

Brouwerij Stijl heeft een eigen hoptuin op het Utopia eiland, een oase in het stadshart van Almere.

Eigenaren

(2015-heden)
(2015-heden)
(2015-2017)

Bieren (8)

Regulier assortiment


Overig

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Regulier assortiment


Overig

Literatuur


-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur