Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Westfriese Bierbrouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2015
Gestopt: 2020

Namen

(2015-2016) WestFriese Bierbrouwerijen en Distilleerderijen B.V.
(2016-2020) Westfriese Bierbrouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Website

Provincie: Noord-Holland

Postadres

Heerhugowaard (gemeente Dijk en Waard)

Geschiedenis

  • "Westfriesland op de kaart zetten"

Twee bevriende hobbybrouwers brouwden ieder thuis in hun eigen schuur en begonnen steeds meer samen te werken en kennis uit te wisselen. De hobby liep zo uit de hand dat ze teveel brouwden voor eigen gebruik en er kwam steeds meer interesse uit de omgeving. Deze combinatie is een goed recept voor de start van een onderneming, dus schreven ze zich begin 2016 samen in onder de statutaire naam Westfriese Bierbrouwerijen en Distilleerderijen BV. De naam is in meervoud geschreven omdat de brouwers beiden hun eigen huisadres gebruikten voor het brouwen. Westfriese in de naam komt voort uit de brouwlocaties, namelijk in het oosten van Westfriesland (Enkhuizen) en in het westen van Westfriesland (Heerhugowaard). Distilleerderijen is met het oog op de toekomst, uit het restproduct van het bier ontstaat een distillaat waarmee jenever kan worden gestookt. Het bier wordt gebrouwen in een regio die volledig wordt omsloten door de oudste dijk van Nederland: de Westfriese Omringdijk. Hoorn is de hoofdstad. Tot in de wijde omgeving wordt Westfries gesproken.

Missie: De voorliefde van alle volwassenen in West-Friesland veroveren voor de Westfriese bieren door goed bier te brouwen en een meerwaarde zijn voor West-Friesland.

Visie: Elke Westfries beveelt met gepaste trots de Westfriese bieren aan.

In de loop van 2016 heeft de brouwerij een nieuwe locatie gekregen van 50m2 in Heerhugowaard De Noord.

In 2018 wordt de brouwerij omgezet van een BV naar een eenmanszaak. Eind 2020 trok de brouwerij de stekker eruit en staakte haar brouwactiviteiten.

Brouwpact

Website Untappd Ratebeer Instagram Facebook

In 2018 wordt het biermerk Brouwpact overgenomen, waardoor de bieren van deze gestopte brouwerijhuurder op de markt blijven.

Eigenaren

(2015-2020)

Brouwers

(2015-2020)

Bieren (11)

Black Bird #1 TIPA Extra Stout Groôs Honingbok Ientje Toe Oost-Indische Pale Ale Red Rooster Red IPA #1 Speculaasbok Spragen White Rabbit Wheat Ale #1 Winter

Oude logo's

2015


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur