Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Waterland Brewery

Brouwerij

Opgericht: 2014

Namen

(2014-2019) Bierderij Waterland
(2019-) Waterland Brewery

Hoofdtype

(2014-2018) Brouwerijhuurder
(2018-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer TripAdvisor Untappd

KvK-registratie: Waterland Brewery B.V. (91126185)

- Brouwt ook bij andere brouwerijen

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 06-51382164
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Visserijweg 32 C
1446 AR Purmerend

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: Proeflokaal alleen geopend voor evenementen sinds 1 november 2023.

Horeca

Bierderij Waterland Proeflokaal

Geschiedenis

  • "Brewed organically - It's in our nature"

De brouwerij werd in 2018 opgericht door Frank Dutman (werkzaam in de marketing) en Kristian Kieft (werkzaam als vormgever) die met elkaar in contact kwamen tijdens het hockeyen. In de beginjaren brouwden ze samen bier in een schuur. Op 31 mei 2018 opende de brouwerij met proeflokaal haar deuren in de jachthaven van Monnickendam, op het voormalige bedrijventerrein Galgeriet, samen met burgemeester Luzette Kroon van de gemeente Waterland en Dennis van Eeken, Hoofd Vastgoedontwikkeling van Hoorne Vastgoed. Een loods van 800 m2 werd hiervoor omgebouwd. De biologische bierbrouwerij met proeflokaal is gevestigd in een voormalige havenloods die is omgebouwd tot een multifunctionele horecagelegenheid.

Sinds 2019 is Kristian Kieft de enige eigenaar van de brouwerij.

Het flessenbier wordt gebrouwen bij Brouwerij De Leckere. In de eigen brouwinstallatie worden fusten afgevuld voor de horeca.

In november 2019 werd de naam van de brouwerij gewijzigd van Bierderij Waterland naar Waterland Brewery. Dit is mede ingegeven door de export-aspiraties, want de bieren worden ook naar Suriname en het Caribisch gebied geëxporteerd.

Buiten het bestaande assortiment bieren worden er regelmatig nieuwe recepten gebrouwen in het TapLab. Deze nieuwe brouwsels worden in het proeflokaal getapt, geproefd en beoordeeld door de gasten. De lekkerste bieren maken dan kans op fles te worden afgevuld en te worden verkocht.

Op 3 april 2024 werd de brouwerij in staat van faillissement verklaard. De brouwerij berichtte kort hierna:

Beste klanten en vrienden van Waterland Brewery,

Mogelijk heb je ook het trieste nieuws vernomen dat het bedrijf Bierderij Waterland sinds maart 2024 niet meer bestaat. Dit heeft enige verwarring veroorzaakt onder een aantal van onze klanten, daarom willen we graag duidelijk informeren dat dit NIET van toepassing is op Waterland Brewery.

Het klopt dat Bierderij Waterland BV in Monnickendam in maart 2024 is gestopt, maar dit betreft uitsluitend het proeflokaal/restaurant, beter bekend als de Bierderij. In 2018 waren wij begonnen met zowel de brouwerij als het proeflokaal onder de naam Bierderij Waterland en op één locatie, op het Galgeriet in Monnickendam. Echter al sinds 2020 is de brouwerij van onze biologische bieren zelfstandig verder gegaan onder de naam WATERLAND BREWERY, zoals je ons nu kent.

Je kunt dus gerust zijn, Waterland Brewery brouwt en levert nog steeds haar bieren met dezelfde passie. Biologisch en duurzaam vanuit onze nieuwe locatie in Purmerend, waar we sinds vorig jaar gevestigd zijn.

We are still going strong en nog dit jaar breiden we ons assortiment weer uit met nieuwe smaken en specials. Waaronder de Sweet Sally, een zachte 'strong' blond van 8% gebotteld in een 75CL fles. Ook in een nieuwe stout infused met port komt in het najaar uit. We blijven continue innoveren zodat we we je altijd kunnen verrassen met de lekkerste bieren. We houden je op de hoogte! Wil je nu al meer weten dan kun je ons altijd bellen of mailen.

Eigenaren

(2014-heden)
(2014-2019)

Brouwers

(2014-heden)
(2014-2019)

Bieren (15)

Regulier assortiment

Boerenbok Bomba Bock Broeker Blonde Bubbling Betty Bullebok Gouden Bocht Hoppy Hannah Sunset IPA IPA 0,5% Kattekwaad Marker Maagd Monnicker Moker Nicky Nada Rockin' Rudy Tingling Tilly Summer Blonde Waterlander

Literatuur


In het nieuws

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur