Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Veteraan

Brouwerij

Opgericht: 2014

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

Naam samenwerkingsverband KvK: Bierbrouwerij de Veteraan v.o.f. (62758780)

Contactgegevens

Provincie: Drenthe

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Jacob Le Mairestraat 253
7825 XE Emmen

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Nee

Geschiedenis

Brouwerij de Veteraan is in 2014 opgericht door een aantal enthousiaste bierliefhebbers die elkaar kenden uit de lokale horeca en speciaalbier als gezamenlijke passie hadden. Ondertussen heeft deze hobby geresulteerd in een kleine professionele brouwerij waar op ambachtelijke wijze diverse bieren worden gebrouwen. Tijdens het brouwen worden enkel natuurlijke ingrediënten verwerkt en als het even kan worden lokale producten gebruikt. De naam 'De Veteraan' verwijst naar de achtergrond van één van de oprichters als oorlogsveteraan.

De Veteraan is sterk verbonden met de gemeenschap van Emmen en probeert hier actief een bijdrage aan te leveren. Zo worden er stages, werkervarings- en re-integratieplaatsen aangeboden in de brouwerij en worden de houten presentatiekratjes samengesteld door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

In 2017 wil de Veteraan een nieuwe brouwlijn opzetten die aan het einde van het jaar operationeel moet zijn. Het doel is om met deze capaciteit beter te kunnen voldoen aan de vraag en een constantere kwaliteit te kunnen leveren.

Eigenaren


Brouwers

Bieren (4)

Niet meer gebrouwen bieren (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur