Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

KraftBier

Brouwerij

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2015
Telefoon: 06-34887200
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Provincie: Noord-Brabant

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Google+ Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Website Youtube

KvK-nummer: 62639064

Vestiging KraftBier

Bezoekadres:
Spoorlaan 350
5038 CC Tilburg

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bijGeschiedenis

In 2014 begon Rob van den Meijdenberg met thuisbrouwen. Op zoek naar een nieuwe baan, vond hij zijn passie in het bierbrouwen. Eerst als brouwerijhuurder. Hij leerde het vak o.a. bij Reuzenbieren.

Op 17 maart 2015 werd KraftBier verkozen tot Rabo Starter van het Kwartaal. In 2015 werden de bieren gebrouwen bij Klein Duimpje in Hillegom. In maart/april 2016 kreeg de brouwerij de beschikking over een eigen locatie en een eigen installatie van 3/6 hl. Deze brouwinstallatie was afkomstig van Klein Duimpje en werd geïnstalleerd in september 2016. Daarnaast blijft men gebruik maken van de brouwfaciliteiten van andere brouwerijen. De brouwerij heeft zich gevestigd in verzamelgebouw Bank15 aan de Spoorlaan 350 in Tilburg in het oude ZLTO-kantoor. Daar zitten ook tijdelijke restaurants die daar een concept kunnen uitproberen. 

Het is de missie van KraftBier om de Tilburgse brouwerstraditie in ere te herstellen. Eeuwenlang waren er 10-tallen brouwerijen die de stad voorzagen van het nodige bier. In de 20e eeuw is dat grotendeels stil komen te liggen maar gelukkig komt daar de laatste jaren weer langzaam verandering in. Traditie en innovatie gaan hand in hand. Met respect voor de pioniers die eeuwenlang op Tilburgse grond bier hebben gebrouwen maar met de innovatie en creativiteit waar Tilburg om bekend staat. Er zullen onderscheidende, authentieke bieren worden gebrouwen die simpel zijn van recept maar goed van smaak. Geen fratsen, gewoon goed bier.

De brouwketel heeft een capaciteit van 250 liter. Iedere week wordt er op woensdag zo'n 5 hl bier gebrouwen, zo'n 20 hl per maand. Daarnaast wordt er extern nog zo'n 20-40 hl per maand gebrouwen bij een externe brouwerij, en dat neemt nog steeds toe. In december 2017 worden de standaardbieren (Maotje, Schôon Mèdje, Het Witte Kasteel, Dieje Rôoje) gebrouwen bij InBier in Sittard, zo'n 80 hl per maand.

Sinds december 2017 zijn de standaardbieren verkrijgbaar bij een aantal Albert Heijn vestigingen in de regio.

Brouwproces

Omdat er korrelgist met zuurstof gebruikt wordt, hoeft er niet te worden belucht tijdens de vergisting. Alle bieren zijn ongefilterd en ongepasteuriseeerd.

Eigenaren/directie (1)

Brouwers (1)

Bieren (14)

Niet meer gebrouwen bieren (3)

-- Adverteerders --

© 2017-2019 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur