Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Katwijkse Bierbrouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2014

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: De Haagse Bierbrouwerij (27319651)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Vestigingsadres

Heerenweg 6 A11
2222 AM Katwijk

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

De brouwinstallatie van De Haagse Bierbrouwerij is geheel door Anton Schults met de hand vervaardigd. In 2015 werd er 300 liter per keer gebrouwen. De bouw van de installatie nam zes jaar in beslag. Als trouwe klant van de Fiddler en Firkin Brewpub in Den Haag was Schults al gefascineerd door het zelf gebrouwen bier. De Engelse pub had een eigen huisbrouwerij in het café. In 2001 kreeg de pub, na in 1999 gesloten te zijn, een nieuwe eigenaar en naam: De Haagse Bierbrouwerij, maar in 2007 kwam er alweer een einde aan. Zonder enige ervaring op zak besloot Anton Schults zijn leven over een andere boeg te gooien. In Katwijk, want daar kwam op 't Heen, tegenover kringloopwinkel De Brug, een nieuw complex met bedrijvenunits. Na 23 jaar achter zijn computer op een kantoor te hebben gezeten, greep Anton deze kans met beide handen aan. Op 31 december 2015 hield De Haagse Bierbrouwerij op te bestaan, maar al in januari 2016 maakte de brouwerij een doorstart onder de naam De Katwijkse Bierbrouwerij.

In juli 2017 verschijnt op Facebook het bericht dat de Katwijkse brouwerij er voorlopig mee stopt. Op 11 augustus 2017 valt op Facebook te lezen:

"... en plotselinge activiteit in 't Heen op een anders zo rustige zomerdag:Vrachtwagens komen aan en lossen hun lading.Wat is dit? Een pallet flessen? En nog één, het lijken wel zakken graan.Ook een pallet vol, rechtstreeks uit Bamberg. Dat kan maar één ding betekenen: Er gaat weer bier gebrouwen worden! Met veel plezier kan ik berichten dat de Katwijkse bierbrouwerij weer volop van start gaat! Met een heleboel hele bijzondere en hele spannende bieren op het programma, beginnen we het nieuwe seizoen met de traditionele Herfstbock, een wel zeer speciale deze keer."

Eigenaren

(2014-heden)

Brouwers

(2014-heden)

Bieren (7)

Regulier assortiment

Noordwester Zeebries

Overig

Antonius Katwijks Duinblond Katwijks Hoppy Daze Katwijks Noordwester Katwijks Tripel

Niet meer gebrouwen bieren (3)

Regulier assortiment

Katwijkse Bock Lentezon Primator

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur