Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Pivo Brouwers

Brouwerij

Opgericht: 2015
Gestopt: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website Youtube

Provincie: Groningen

Vestigingsadres

Kerklaan 30 9751 NN Haren (Gr.) (gemeente Groningen)

Geschiedenis

Het grote publiek kon in april 2015 al kennismaken met de bieren van brouwerij Pivo. Deze bieren werden gebrouwen op de thuisbrouwinstallatie van de brouwers.

Begin 2016 was de opening van de brouwerij in de Biotoop in Haren eindelijk een feit. Karst van der Heide brouwt samen met Tom van Lente en David Ekkers in een installatie van 900 liter, die door de brouwers zelf in elkaar is gezet.

De tot nu toe gebrouwen bieren kom je als biertype niet veel tegen bij andere Nederlandse bierbrouwers. De naam Pivo brouwers zegt het eigenlijk al, er wordt o.a. gebrouwen volgens de Tsjechische school, waarbij de ondergistende bieren zich vooral onderscheiden.

Brouwerij Pivo stopt per 1 september 2018 als brouwerij. De belangrijkste reden hiervoor is dat brouwers een keuze moesten maken: óf de brouwerij opschalen op wellicht een andere locatie en met alle risico's van dien, óf verder gaan als brouwerijhuurder óf minder brouwen. Deze drie opties gaven alle drie te weinig zekerheid waardoor er werd besloten om de brouwerij te sluiten.

Meer info en foto-materiaal is te vinden op de website van Harry Pinkster.

Eigenaren


Brouwers

Brouwers (historie)

Bieren (2)

In het nieuws

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur