Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Corviri Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2015
Gestopt: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Facebook Instagram Ratebeer Twitter Untappd Website

KvK-registratie: Corviri Brouwerij (82027838)

- Eigen hopveld (2016 - 2020)

Provincie: Groningen

Vestigingsadres

Felland 7a-4 9753 TA Haren (gemeente Groningen)

Postadres

Haren (gemeente Groningen)

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

  • "Vanuit het hart gebrouwen"

Initiatiefnemer achter de Corviri Brouwerij is Niek Hartman. Niek is werkzaam in Paviljoen Appelbergen. De bieren van Corviri werden tot 2021 in de kelder van het paviljoen gebrouwen. Er wordt 100 liter per keer gebrouwen. Natuurlijk werden de eerste bieren bij Paviljoen Appelbergen ten doop gehouden.

Brouwerij Corviri ontleent zijn naam aan het Latijn en is vrij vertaald de verbastering van Hartman; Hart staat voor Cor en Viri staat voor Mannen. De naam werd door Niek al als thuisbrouwer gebruikt.

In 2017 wordt een eigen hopveld aangelegd nabij de brouwerij, maar in 2020 stopt de eigen hopteelt. De grond was te arm voor de hopteelt.

In 2021 verhuisd de brouwerij naar een nieuwe locatie. Na twee maanden verbouwen wordt er in mei 2021 voor het eerst gebrouwen aan het Felland 7a-4 in Haren (Gr.). Sinds 2021 is ook Gea, die al een aantal jaren meehielp met allerlei zaken zoals distributie en afvullen, mede-eigenaar. Gea focust op de verkoop en Niek op het brouwen en afvullen.

De bieren kunnen o.a. worden geproefd bij Paviljoen Appelbergen, waar het allemaal begon.

Op 8 maart 2023 maakte de brouwerij via Facebook bekend per 31 maart te stoppen met de brouwerij:

Beste biervrienden,
Na bijna 8 jaar komt er een einde aan Corviri, door verschillende redenen, maar toch als voornaamste de enorm gestegen kosten stoppen wij op 31 maart met de brouwerij.
Allereerst willen wij al onze verkooppunten bedanken voor het vertrouwen en het uiterst plezierige contact de afgelopen jaren.
Daarnaast natuurlijk familie en vrienden die de afgelopen 8 jaar vaak klaar stonden met raad en daad, met één iemand in het bijzonder: Remco. Bijna 8 jaar lang kwam je wekelijks helpen bottelen en etiketteren, onwijs veel dank daarvoor!
En als laatste natuurlijk iedereen die van ons bier genoten heeft, wat was het leuk om te horen waar onze cadeauverpakkingen mee naar toe werden genomen en wat bleef het mooi als je bijvoorbeeld door Appelbergen of door de stad liep en dan in je ooghoek ons Corviri bier op het terras gedronken zag worden.
We hebben nog aardig wat bier op voorraad, dus ga snel naar een van de verkooppunten om nog wat Corviri bier te kopen.
Blijf genieten van de mooie lokaal gebrouwen bieren en tot ziens!
Proostende groet,
Gea en Niek

Meer info en foto-materiaal is te vinden op de website van Harry Pinkster.

Hopveld

In 2016 startte de brouwerij met de aanleg van een hopveld (Opal, Hallertau Mittelfrüh en Cascade), waar in september dat jaar voor het eerst hop kon worden geplukt. In 2020 hield de brouwerij de hopteelt weer voor gezien.

Eigenaren

(2015-2023)
(2021-2023)

Brouwers

(2015-2023)

Niet meer gebrouwen bieren (18)

Regulier assortiment

Corviri Bock Corviri Imperial Vanilla Stout Corviri IPA Corviri Quadrupel Corviri Tripel Corviri Weizen

Overig

Appelbergen Wit Barrel Aged Scot Sparrow Body And Soul d'Olle Grieze Schwarzbier D'Olle Grieze Session De Pintelier Quadrupel Fade to black Fresh Hops Jeneverbes Ale Quad Sparrow Quad Sparrow Barrel Aged Road To Nowhere

Literatuur


In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur