Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Steffelaar Bier

Brouwerij

Opgericht: 2015
Gestopt: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Steffelaar Bier (61097969)

- Brouwt ook voor andere brouwerijen

Provincie: Utrecht

Vestigingsadres

Molensteyn 3 3454 PT De Meern (gemeente Utrecht)

Geschiedenis

Wouter Steffelaar brouwde tot 2015 in Equador, waar hij na zijn studie economie een aantal bouwprojecten deed. De brouwinstallatie is afkomstig uit Equador en werd daar naar eigen ontwerp gebouwd. In Equador was Wouter een eigen barretje begonnen waar hij ook zijn eigen bier brouwde. Door persoonlijke omstandigheden keerde hij weer terug in Nederland. Per keer kan er 400 liter bier worden gebrouwen. Steffelaar Bier werd op 16 juli 2014 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tegelijkertijd met Steffelaar Bier is Brouwersgilde Maasmond opgericht om ook een deel van de capaciteit te kunnen verhuren.

Op 14 november 2015 werd de brouwerij geopend. Verscholen in de Spaanse Polder is daar door ondernemer Wouter Steffelaar een jaar lang hard gewerkt om een nieuwe brouwerij op te bouwen. En dat is hem gelukt. Naast zijn eigen Steffelaar Goud Rotterdams Blond, een licht hoppig fris bier en Steffelaar Stout Rotterdams Donker werd tijdens de opening een nieuw Rotterdams bier gebrouwen. Speciaal voor de gelegenheid werd bierbrouwer Andres Ladas uitgenodigd, toenmalig brouwer bij Fyne Ales in Schotland. Wouter en Andres kennen elkaar uit Ecuador waar zij samen bier hebben gebrouwen. De opbrengst van het bier dat die dag werd gebrouwen ging daarom naar de straatkinderen in Tena (Ecuador).

Naast bier, produceert Steffelaar ook Kombucha.

In maart 2020 verhuisde de brouwerij naar de oude locatie van De Leckere aan de Molensteyn 3 in De Meern.

In december 2020 werd de nieuwe locatie in De Meern noodgedwongen alweer gesloten, waarmee een eind kwam aan het bieravontuur van de brouwerij.

Eigenaren

(2015-2020)

Brouwers

(2015-2020)

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Regulier assortiment

Goud Stout

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur